Veste bună pentru profesori! Luna octombrie le aduce bani în plus

După greva care a blocat sistemul de învățământ în acest an, sindicaliștii din Educație au obținut noi prime pentru personalul didactic și nedidactic.

Veste bună pentru profesori! Luna octombrie le aduce bani în plus

Guvernul le-a promis profesorilor că vor primi un ajutor financiar în valoare 1.500 de lei/persoană în luna octombrie.

De asemenea, personalul nedidactic urmează să primească 500 de lei de persoană.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat, marți, că 300.000 de angajați din Educație vor beneficia de sumele respective, potrivit bugetul.ro.

Anunțul lui Adrian Câciu pentru profesori:

„Octombrie vine cu vești bune atât pentru angajații din educație cât și pentru beneficiarii programului Sprijin pentru România. Astfel, în luna octombrie, peste 300.000 de angajați din sectorul educație vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei pentru:

– prima de carieră didactică pentru personalul didactic si didactic auxiliar, în valoare nominală de 1500/persoană;

– prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei/persoană.

Acest tip de sprijin se va acorda în conformitate cu prevederile OUG 58/2023, estimarea noastră fiind că banii vor ajunge la personalul din educație în perioada 20-27 octombrie”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O livadă din apropierea unei comune din Botoșani în pericol din cauza flăcărilor, pompierii trag un nou semnal de alarmă! (foto)

astăzi, 13:55
11

Aproximativ un hectar de vegetație uscată a ars, joi, într-o livadă din apropierea localității Buhăceni.La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Tru...

Adrian a dispărut de două zile, anunțați Poliția dacă îl vedeți!

astăzi, 13:48
33

Adrian Bajureanu s-a născut în Dorohoi, dar este este domiciliat în localitatea Hudești, județul Botoșani. Familia a cerut ajutor pentru a-l găsi, apelul fiind făcut public pe site-u...

Tânăr beat turtă prins conducând un moped într-o comună din Botoșani, s-a luat și la harță cu polițiștii!

astăzi, 13:32
65

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe raza comunei Concești, județul Botoșani, un moped condus de un t&a...