Unde vor învăța de luni elevii unui renumit colegiu din Botoșani, ping-pong pentru găsirea soluțiilor! (foto, video)

Problema relocării elevilor din școlile unde se desfășoară lucrări de reabilitare a dat mai mari bătăi de cap celor care trebuie să găsească soluții pentru ca elevii să învețe în cele mai bune condiții.

Deși anul școlar a început pe data de 9 septembrie și se discută despre relocarea elevilor din municipiul reședință de județ de luni de zile, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” lucrurile sunt mai complicate.

Acolo, constructorul care a câștigat licitația a oferit promisiuni că va finaliza lucrările până să înceapă anul școlar în așa fel încât să nu fie probleme. Acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că oficialii din educație au făcut un ping-pong între variantele pe care le-au avut la îndemână pentru a lua cea mai bună decizie.


De aceea, în primele două săptămâni de școală copiii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” au avut în program „Școala Verde” și „Săptămâna altfel”.

Lucrările nu sunt finalizate nici în momentul de față, motiv pentru care reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani au fost nevoiți să găsească soluții. Problema este cunoscută și de Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, care a recunoscut faptul că acolo nu s-a putut respecta termenul avansat.

Țin legătura în permanență cu colegii de la Colegiul Mihai Eminescu, care au avut un termen pe care l-a promis constructorul pentru a reveni la cursuri și se pare că acest termen nu poate fi respectat. Acolo este nevoie de o soluție într-un termen scurt, o provocare imensă pentru că avem un număr mare de elevi care nu au unde să învețe, dar vom găsi cele mai bune soluții pentru a ne organiza”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, în urmă cu aproximativ de trei zile.

Totodată, edilul șef al municipiului Botoșani spune că nu îl interesează prea mult parcursul acestor lucrări, ci rezultatul final.

Sunt mai puțin importante modificările tehnice, întârzierile, ne interesează rezultatul care să fie în interiorul termenului contractual. Nu mă interesează ce se întâmplă în șantier. Avem un grafic de lucrări, pe mine mă interesează rezultatul final”, a completat Cosmin Andrei.

Astfel, elevii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani vor învăța în două schimburi la patru unități de învățământ distincte.

Potrivit lui Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean din Botoșani, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor învăța în primul schimb la Liceul „Alexandru cel Bun”, la Colegiul Economic „Octav Onicescu” și la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”.

Ceilalți elevi vor învăța în schimbul doi, de la ora 13:00 – 14:00, la Liceul „Alexandru cel Bun” și la Liceul „Dimitrie Negreanu”.

Profesor Bogdan Suruciuc spune că le-a fost avansat un termen de finalizare a lucrărilor cam pe la începutul lunii octombrie.

Din discuțiile cu constructorul, deși nu este treaba noastră, mai avea de pus pe holuri și în băi gresia. Ne-a dat o dată de 7 – 8 octombrie. Eu am încercat să găsesc soluțiile pentru relocare, sper, că pentru o perioadă scurtă de timp. Este un disconfort atât pentru profesori, cât și pentru părinți și elevi, dar am încercat să găsim varianta cea mai bună ca să nu ajungem la învățământul online”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean din Botoșani.

Oficialul din educația botoșăneană spună că și părinților le este frică de învățământul online, având experiența pandemiei.

Am vorbit și cu o parte dintre părinți și ei speră să fie pentru o perioadă scurtă de timp. Totodată, au apreciat efortul pentru a nu intra în online. Este o frică și pentru ei asta”, a adăugat prof. Bogdan Suruciuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Angajații din cultura botoșăneană au protestat de Ziua Culturii Naționale: „Nu am primit nicio reacție” / „Deocamdată așteptăm”

Thursday, 16 January 2025

Salariații din instituțiile de cultură din județul Botoșani, implicit cei din cadrul Muzeului Județean, au ales să protesteze de Ziua Culturii Naționale. În timp ce în municipiul r...

Vot în CL: Laureatul Premiului Național de Poezie „Opera Omnia” din acest an, Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani! (Foto, Video)

Wednesday, 15 January 2025

Ședința extraordinară s-a desfășurat în Sala „Mihai Eminescu” din incinta Primăriei Municipiului Botoșani și au participat consilierii locali, dar și câțiva poeți no...

Un traducător, un critic literar și un ministru, laureații Galei Culturii Naționale de la Botoșani! (Foto, Video)

Tuesday, 14 January 2025

Pe 15 ianuarie sărbătorim nu doar cultura, ci îl sărbătorim și pe poetul botoșănean, Mihai Eminescu. Cu această ocazie au loc diverse activități care se întind pe parcursul mai m...