Elevii și cadrele didactice din cadrul Școlii Gimnaziale „Dimitrie Brândză”, din Viișoara, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor administrative, au reușit, în cursul zilei de marți, să planteze circa 300 de puieți de tei, cireș, paltin, mesteacăn și molid. Activitatea, denumită „Un pom – o viață”, face parte dintr-o serie dedicată „Lunii curățeniei”, spune consilierul educativ al unității de învățământ, profesorul Cristina Ceică.
Potrivit acesteia, partenerii unității de învățământ au fost Primăria, prin susținerea edilului Laurențiu Rîmbu, și Ocolul Silvic din Darabani, reprezentat de către inginerul silvicultor Ionel Lungu.
„Trăim timpuri diferite, poate chiar ciudate, dominate de virus, de restricții și reguli, de măști și distanțare. Cu toate acestea noi nu cedăm. Când spun noi, mă refer la toți cei care au participat, voluntar, la o activitate deosebită. De dimineață, <<înarmați>> cu câte un hârleț elevii din Viișoara Mare, Viișoara Mică și Cuza-Vodă au plantat un număr de aproximativ 300 puieți de diferite specii, la Viișoara Mică”, a transmis profesorul Cristina Ceică.
Dascălul a subliniat că activitatea s-a derulat sub supravegherea sa și a colegilor din cancelarie: Denise Bahrin, Dragoș Străjeriu, Marius Băeșu, Nicoleta Antonesei, Despina Hurmuz, Veronica Midoschi. Au participat și îngrijitorii școlilor din comună: Florentina Horodincu, Georgiana Chiorăscu și Gheorghiță Rotaru, mai menționează consilierul educativ.
„Domnul Lungu Ionel a instruit copiii, inițiindu-i în activitatea de plantare și îndrumâdu-i pe tot parcursul activității. Cât despre domnul primar, numai cuvinte de laudă. A dat dovadă de seriozitate și pricepere, fiind alături de elevii harnici ai acestei comune. Doamna director, Bejinariu Anca Mihaela, nu s-a lăsat mai prejos, sperând într-un viitor mai verde și mai curat. Copiii au chicotit, au alergat, dar, cu siguranță au învățat o lecție despre un viitor mai sănătos și mai curat, despre viitorul lor, pentru că a planta un pom înseamnă a salva o viață”, a mai spus Cristina Ceică.