Trei profesori de la o școală din Botoșani, participanți la un curs de formare în Praga! (Foto)

Cursul a avut ca scop dezvoltarea competențelor cadrelor didactice în promovarea incluziunii reale în mediul școlar, prin strategii moderne, creative și adaptate diversității din clasă.

În perioada 28 aprilie -2 mai 2025,în cadrul Acreditarii Erasmus + cu Nr finanțare: 2024-1-RO01-KA121-SCH-000210984, trei cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr.1Albești au participat la cursul de formare „Echitate în educație – Educație incluzivă”, desfășurat la Praga, Cehia, și organizat de centrul EDUCADEMY PRAGUE. Număr finanțare: 2024-1-RO01-KA121-SCH-000210984

Cursul a avut ca scop dezvoltarea competențelor cadrelor didactice în promovarea incluziunii reale în mediul școlar, prin strategii moderne, creative și adaptate diversității din clasă.

Activitățile desfășurate au inclus sesiuni teoretice, ateliere interactive și exerciții practice, abordând teme precum terminologia specifică educației incluzive, adaptarea mediului școlar pentru sprijinirea elevilor cu cerințe educaționale speciale și integrarea elevilor din medii culturale diverse. Au fost explorate metode de stimulare a învățării prin artă și muzică, dezvoltarea abilităților sociale, utilizarea jocurilor educative, dar și rolul feedbackului constructiv în progresul școlar.

Participanții au aprofundat teoria inteligențelor multiple și au exersat tehnici de storytelling și jocuri de rol, utile în dezvoltarea empatiei și în susținerea colaborării în clasă. De asemenea, a fost subliniată importanța implicării părinților în procesul educațional și au fost analizate exemple de bune practici din alte sisteme europene de educație.

Un accent important s-a pus pe elaborarea de planuri de lecție adaptate pentru clase incluzive, identificarea provocărilor și oportunităților din cadrul acestor clase și găsirea de soluții pentru sprijinirea elevilor cu dificultăți de învățare. Cursul s-a încheiat cu o evaluare a activităților și un moment de reflecție privind valorificarea celor învățate în școlile de proveniență.

Această experiență a reprezentat o oportunitate valoroasă de învățare, colaborare internațională și dezvoltare profesională, cu impact direct asupra calității actului educațional și a incluziunii în școala românească.



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prezența la vot, în Diaspora – A fost depășit numărul de voturi din 22 noiembrie 2024!

Friday, 2 May 2025

Votul în străinătate pentru alegerea Preşedintelui României a început odată cu deschiderea secţiei de votare din Auckland, Noua Zeelandă. Votul în străinătate se desfă...

Fosta judecătoare Lăcrămioara Axinte dă în judecată Înalta Curte, deoarece consideră că a fost nedreptățită!

Friday, 2 May 2025

Lăcrămioara Axinte, fostă judecătoare și vicepreședintă a Tribunalului Botoșani, a dat în judecată Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), prin care solicită recalcu...

Alegerile prezidențiale 2025 în Diaspora - Zeci de mii de români au votat deja. Topul țărilor după prezența la urne!

Friday, 2 May 2025

Românii din străinătate au început să voteze pentru alegerile prezidențiale 2025, scrutin care va determina cine va fi cel de-al cincilea președinte al României de după Revolu...