Tărâmul geniilor: Aproape 1000 de copii s-au înscris la concursul Centrului Județean de Excelență Botoșani

Tărâmul geniilor: Aproape 1000 de copii s-au înscris la concursul Centrului Județean de Excelență Botoșani

Înființarea Centrului Județean de Excelență Botoșani nu a fost trecută cu vederea de către elevii și părinții din județ, care s-au grăbit să își înscrie copiii în nouă instituție interesată de selecția și pregătirea copiilor și tinerilor capabili de performanțe înalte.

După cum a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, în perioada 04 – 11 noiembrie 2021, Centrul Județean de Excelență Botoșani a primit nu mai puțin de 837 de cereri de înscriere pentru cele 45 de grupe de excelență ce vor funcționa pe parcursul anului școlar 2021-2022.

Cele mai solicitate grupe de studiu sunt la Matematică și Limba și literatura română.

Iată și un mic clasament realizat de ISJ Botoșani, în privința numărului de cereri:             

Matematică: gimnaziu, V – VI, Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani: 132 cereri

Matematică: gimnaziu, V – VI, Școala Gimnazială "Mihail Kogălniceanu" Dorohoi: 63 cereri

Limba și literatura română: gimnaziu, V – VI, Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani: 56 cereri

Conform precizărilor din Apelul de selecție, în situația în care numărul de cereri este mai mare decât numărul de locuri alocate pentru o grupă de la o anumită disciplină de studiu, respectiv 15 locuri, departajarea se va face în urma susținerii unei testări”, a precizat profesor Irina Telișcă, Inspector Școlar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Conform calendarului, testarea se va organiza în data de 13.11.2021, începând cu ora 10.00, în una din cele 4 unități de învățământ repartizate fiecărei grupe de excelență și constă într-o probă scrisă cu o durată de 2 ore.

Accesul în incinta unității de învățământ în care se va susține testarea scrisă se va face pe baza unui document de identitate în intervalul orar 9.15 – 9.45.

Având în vedere numărul foarte mare de solicitări pentru anumite discipline și ani de studiu, Centrul Județean de Excelență va identifica soluții pentru ca, în viitorul foarte apropiat, să suplimenteze cu încă o grupă de excelență pentru acele discipline”, a mai adăugat profesor Irina Telișcă, Inspector Școlar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta