Schimbarea transformă planeta, spun elevii Școlii Gimnaziale Albești - FOTO

Schimbarea transformă planeta, spun elevii Școlii Gimnaziale Albești - FOTO
În perioada 19 – 23 noiembrie 2018 la Școala Gimnazială Nr. 1 Albești s-a derulat proiectul "Schimbarea transformă planeta", în cadrul Săptămânii Educației Globale.
 
Istoria omenirii este marcată de numeroase schimbări de perspectivă  ce au avut loc la nivel de societate și care au dus la transformări radicale.

"Dacă ne dorim o lume mai bună trebuie să facem ceva pentru a fi așa. Visul poate deveni realitate dacă există destulă determinare, iar progresul este imposibil fără schimbare. Să învățăm copiii despre lume și despre cum o pot schimba ei!", spun organizatorii.

Prin activitățile "Aripi pentru zborul semenilor”, "Un zâmbet și-o floare pentru schimbare”, "Lumea de azi - lumea de mâine”, "Noi și lumea lui Ștefan cel Mare“, "Încotro, planeta albastră ?” am încercat să educăm copiii în spiritul atitudinii față de problemele globale, prin promovarea principiilor educației pentru schimbare, a toleranței, prieteniei, a unui stil de viață sănătos, a valorilor culturale, a ideii de voluntariat, a respectului față de mediu.
 
Elevii claselor a II-a și pregătitoare, coordonați de doamna învățătoarea Balan Nusa, au înțeles că un vis poate deveni realitate dacă există destulă determinare și că, schimbându-se ei, pot schimba la rândul lor, vieți. Astfel, împreună cu părinții, au făcut tot posibilul să ajungă la spectacolul caritabil "Împreună pentru Nicoleta" de la Casa Tineretului Botoșani. Au lucrat de zor  și ei și părinții realizând diferite produse, le-au vândut obținând astfel bani pentru bilete și ajutor pentru Nicoleta. Mrejele altruismului i-au învăluit  pe micii școlarei, turnând asupra suferinței semenilor, balsamul tămăduitor.
 
"Privind spre copiii noștri, nu vom obosi niciodată să rămânem optimiști și să credem că putem să aducem schimbări benefice lumii în care trăim, începând cu noi înșine. Lumea suntem noi!", a transmis prof. Mihaela Chitic, directorul unității școlare.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
355

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
377

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
231

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...