Scenariu schimbat la o școală din județ

Scenariu schimbat la o școală din județ

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) din Botoșani a anunțat că, începând de miercuri, 30 septembrie a.c., activitatea didactică din cadrul Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Dersca se va derula după scenariul „galben”.

Schimbarea survine în contextul în care incidența locală de infectare cu noul coronavirus a crescut la 9,32 per mia de locuitori.

Potrivit datelor centralizate de IȘJ, în prezent, 105 unități de învățământ aplică scenariul 1, cu participarea față în față a tuturor elevilor, 26 unități sunt pe scenariul 2, care presupune participarea față în față prin rotație a elevilor care au depășit ciclul primar. Nicio unitate de învățământ din Botoșani nu a trecut încă pe scenariul „roșu”, care înseamnă derularea întregii activități didactice online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Botoșani, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Copii... De Constantin Apostol

astăzi, 21:00
52

La ceasurile serii publicăm o nouă poezie venită pe adresa de e-mail a redacției. Vă dorim lectură plăcută.***COPIIde Constantin Apostol...of copile cât mi-e de greu...

Invitatul de la Știri - Eugen Țurcanu, directorul DSPSA Botoșani

astăzi, 20:00
96

„Invitatul de la Știri” a fost astăzi Eugen Țurcanu, directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement de la Botoșani.Eugen Țurcanu a vorbit despre managementul de la ...

Ministrul Educației: „Mă pronunţ clar în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii”

astăzi, 19:21
101

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că este în favoarea deschiderii noului an şcolar cu prezenţă fizică pentru toţi elevii.„Neavând niciun glob de cristal...