"Și eu pot să vorbesc frumos!", în Penitenciarul Botoșani!

Proiectul de față și-a propus să încurajeze participanții să-și exprime gândurile, emoțiile, sentimentele, să ofere feedback într-un mod constructiv, să-și îmbunătățească abilitățile de transmitere a unor idei într-un mod organizat, să fie capabili la final să susțină un discurs în fața unei audiențe.

"Și eu pot să vorbesc frumos!", în Penitenciarul Botoșani!

Motto: „Dacă nu poți explica unui copil de 6 ani, înseamnă 
că nici tu nu ai înțeles.”
(Albert Einstein)

Pe 22 iunie 2018, începând cu ora 10.30, Penitenciarul Botoșani este gazda unei parade a discursurilor a patru persoane condamnate, reunite sub titlul "Și eu pot să vorbesc frumos!", demers susținut cu aportul voluntarilor clubului Toastmasters Botoșani.

Comunicarea este elementară pentru a putea interacționa cu toți cei care ne înconjoară, devenind astfel o abilitate care se poate învăța și perfecționa încontinuu. La data prezentă, în lucrul cu persoanele custodiate în unitățile penitenciare, se poate constata o reală nevoie de formare și/sau dezvoltare a abilităților sociale respectiv îmbunătățirea abilităților de comunicare, în contextul în care există situații izolate în care deținuți cu diverse carențe de comunicare care au condus la anumite situații conflictuale.  

Aprecierea celor din jur poate contribui la îmbunătăţirea imaginii de sine a persoanelor care ajung în detenţie, iar participarea la activităţi, organizate în interiorul, dar şi în exteriorul locului de deţinere, pot oferi oportunităţi de învățare, de dezvoltare a abilităților de comunicare, relaționare, de gestionare a situațiilor conflictuale și de rezolvare de probleme.

Proiectul de față și-a propus să încurajeze participanții să-și exprime gândurile, emoțiile, sentimentele, să ofere feedback într-un mod constructiv, să-și îmbunătățească abilitățile de transmitere a unor idei într-un mod organizat, să fie capabili la final să susțină un discurs în fața unei audiențe. Demersurile de acest tip, derulate de specialiști, facilitează reinserţia socială a persoanelor private de libertate prin participarea acestora la activităţi menite să contribuie la dezvoltarea abilităților de comunicare, îmbunătăţirea imaginii de sine și la creșterea încrederii în propria persoană. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
187

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
961

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
477

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...