Proiect Erasmus+ pentru obținerea de rezultate mai bune la examenele naționale, finalizat la Școala din Albești (fotogalerie)

Proiect Erasmus+ pentru obținerea de rezultate mai bune la examenele naționale, finalizat la Școala din Albești (fotogalerie)

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, în calitate beneficiar, a implementat în  perioada 20 septembrie 2020-19 mai 2023 proiectul ”We Are Better with STEAM”.

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești a obținut finanțare nerambursabilă pentru derularea proiectului „We Are Better with STEAM” în cadrul programului Erasmus + KA229, proiect doar între școli. Școlile partenere au fost:

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 ALBEȘTI, Romania - școala coordonatoare;

PRIRODO-MATEMATICHESKA GIMNAZIYA "IVAN VAZOV“ – Dimitrovgrad, Bulgaria;

IC FALCONE BORSELLINO –  Bardolino (VR), Italia;

REYHANLI ORTAOKULU – Hatay, Turcia;

,,OOU "Dimkata Angelov Gaberot“– Kavadarci, Macedonia;

AGRUPAMENTO DE ESCOLAS JÚLIO DANTAS – Lagos, Portugalia.

Scopul proiectului a fost obținerea unor rezultate școlare la principalele discipline prin activități STEAM, obținerea unor rezultate mai bune la examenele naționale și reducerea numărului de elevi în risc de abandon școlar.

În cadrul proiectului au avut loc șase mobilități transnaționale, o mobilitate cu profesorii și cinci mobilități cu elevii. În urma realizării activităților și a mobilităților din cadrul proiectului, profesorii au integrat cu succes activitățile STEAM în cadrul orelor de curs, elevii au fost implicați în activități interactive, obținând rezultate mai bune la învățătură și o atitudine pozitivă asupra școlii.

În data de 19.05.2023 în Școala Gimnazială Nr. 1 Albești s-a realizat o activitate de diseminare care a avut ca scop furnizarea de informații referitoare la activitățile și mobilitățile proiectului, precum și prezentarea unor exemple de bune practici a activităților integrate STEAM ce pot fi integrate cu succes în activitățile didactice.





(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
185

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
95

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
118

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...