Liceul „Demostene Botez” Trușești implementează începând cu data de 22.09.2022 proiectul „Educația, e șansa ta!”.
Proiectul este finanțat de Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții, în cadrul Componentei 15 – Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), R3. Reforma sistemului de învățământ obligatoriu pentru prevenirea și reducerea părăsirii timpurii a școlii– I4. Sprijinirea unităților de învățământ cu risc ridicat de abandon școlar.
Axa prioritară: Prevenirea și reducerea părăsirii timpurii a școlii
Durata de implementare: Din 22.09.2022 până în data de 22.09.2025, pe parcursul a 3 ani școlari.
Bugetul proiectului: Valoarea nerambursabilă a Contractului de Finanțare este de 800.000 lei (opt sute mii lei ), așa cum a fost aprobată în Ordinul Ministrului Educației nr. 3580/15.04.2022.
Obiectivele proiectului:
*Identificarea elevilor aflați în situație de risc de abandon
*Creșterea gradului de conștientizare și de implicare a tuturor factorilor educaționali – cadre didactice, părinți, autorități locale- în monitorizarea situațiilor de risc
*Diminuarea numărului de elevi care înregistrează absențe
*Înființarea de clase inteligente
*Dezvoltarea interesului pentru educație prin creșterea numărului de absolvenți de gimnaziu
*Imbunătățirea rezultatelor de la Evaluarea Națională
*Creșterea numărului de elevi care vor urma învățământul secundar superior.
Beneficiari directi: 214 elevi de gimnaziu , 10 profesori care predau în învățământul gimnazial, 50 părinți.
Grupul țintă: 60 elevi din învățământul gimnazial aflați în risc de abandon școlar după cum urmeaza: 10 elevi care înregistrează peste 20 de absențe pe lună, 15 elevi care au rezultate slabe la învățătură , 5 elevi cu media generală sub 6,50 pe an școlar, 15 elevi care provin din familii monoparentale și situație materială precară a familiei, 5 elevi care au rămas repetenți cel puțin o dată pe parcursul gimnaziului, 5 elevi rromi 5 elevi cu CES.
Beneficiarii indirecți ai proiectului sunt toți elevii din învățământul gimnazial, 214, 23 cadre didactice din unitatea școlară, părinții elevilor, comunitatea locală.
(Prof. Grădinaru Vranciu Cristina)