Program de educație financiară în mai multe școli botoșănene (fotogalerie)

Program de educație financiară în mai multe școli botoșănene (fotogalerie)

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani în parteneriat cu 16 școli gimnaziale din județ derulează, în acest an școlar, proiectul județean de Educație financiară, intitulat „Viața între nevoi și resurse”.

11 aprilie, Ziua Educației Financiare i-a găsit pe membrii proiectului la lucru. Astfel, în această perioadă, Școala Gimnazială Nr. 1, Corlăteni, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi, Colegiul Național „A. T. Laurian” Botoșani, Școala Gimnazială nr. 2, Botoșani, Școala Gimnazială nr. 1 Dimăcheni,  Școala Gimnazială nr. 1 Manoleasa, Școala Gimnazială nr. 1 Leorda, Școala Gimnazială nr. 1 Roma,  Școala Gimnazială „Elena Rareș” Botoșani, Școala Gimnazială „Patriarh Teoctist” Tocileni, Liceul Tehnologic Todireni, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Național „Mihai Eminescu”,  Școala Gimnazială nr. 13, Școala Gimnazială nr. 1 Bălușeni, Școala Gimnazială nr. 7 „Octav Băncilă”, au realizat pe Facebook, 16 grupuri închise de lucru, câte un grup pentru fiecare școală.

De asemenea, s-a creat un grup închis de lucru la nivel județean, în care, profesorii și echipa de proiect a IȘJ Botoșani, centralizează materialele și lucrările relevante.

Inspectorul școlar general, Ada Macovei, subliniază faptul că, „Inspectoratul Școlar Județean Botoșani,  în calitate de instituție de coordonare a calității educației județene, își propune să asigure cadrul instituțional și managerial optim pentru consilierea și orientarea elevilor în vederea alegerii unui traseu educațional adaptat noilor educații. Deciziile financiare pot fi luate corect, fără stres, prin înțelegerea raționamentelor bancare sau asumarea comportamentelor de consum în condițiile unui  venit dat, dar, este nevoie de educație.”

Motivația derulării proiectului, susținută și propusă grupului de lucru de către inspectorul de științe socio-umane, profesor Ana Gabriela Tanasă, pleacă de la nevoile elevilor participanți pentru care s-au propus activități concrete privind gestionarea banilor, identificarea elementelor de siguranță ale banilor,  acțiuni de conturare a comportamentului unui consumator rațional.

Mai mult, s-au avut în vedere și nevoile cadrelor didactice de a se deschide către comunitate, de a consolida relațiile cu familiile prin acțiuni comune care să dezvolte posibilitățile de trai, astfel încât, participarea la actul didactic să fie calitativă și facilă.

Indirect, proiectul se adresează și familiilor elevilor participanți în proiect, în vederea ameliorării consumului neadecvat de resurse financiare de către copiii acestora, familiei în ansamblul ei, cât și comunității, ca sumă a cetățenilor care au nevoie să ia decizii financiare corecte, decizii care contribuie la creșterea calității vieții.

Elevii lucrează, în prezent, la „Pușculițele salvatoare/conturile bancare”, gândite pe capitole bugetare - economii, nevoi, dorințe.

Activitățile vor continua cu „Piramida nevoilor clasei mele”, „Piramida nevoilor familiei mele”, „Piramida nevoilor personale”, „Banii în numismatică și filatelie”, „Identificarea elementelor de siguranță ale banilor”, întâlniri cu reprezentanți ai instituțiilor locale.

IȘJ Botoșani, prin acțiunile derulate, se alătură instituțiilor financiare în demersul privind conștientizarea și creșterea calității educației financiare în rândul elevilor, familiilor, comunității.
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Meteorologii anunță o nouă schimbare a vremii în România!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1043

Un nor de praf saharian traversează România. Timp de două zile, particulele de praf roșiatic se vor depune în vest, sud-vest si centru, mai ales când plouă.Specialiștii Admi...

Târg apicol cu producători din țară și de peste Prut, organizat la Cucorăni (foto, video)

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1684

În acest weekend, parcarea Popasului Cucorăni găzduiește cea de-a V-a ediție a unui Târg Apicol, organizat de un producător din Botoșani.Zeci de producători de miere din mai mul...

Materiale de la Guvern pentru sute de copii instituționalizați din Botoșani, ministrul Familiei prezent la Centrul Prietenia (foto, video)

Vineri, 1 Martie 2024
609

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a ajuns vineri după-amiază la Botoșani. Vizita ministrului este ocazionată de aducerea unor materiale disponibilizate ...