Profesorii discută azi la Guvern despre salarii, dar nu renunță la greva generală. „De luni, părinții să țină copiii acasă”

Profesorii discută azi la Guvern despre salarii, dar nu renunță la greva generală. „De luni, părinții să țină copiii acasă”

Liderul Federației Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat că sindicaliștii din educație au decis intrarea în grevă generală de luni, 22 mai, și că doar o minune ar putea schimba situația, după o întâlnire care va avea loc la ora 13:00, pe temele revendicărilor.

„Am hotărât intrarea în grevă generală. Aștept minunea prin care azi la ora 13:00, premierul să aibă curajul unei asumări politice și să ducă la îndeplinire toate acele revendicări înaintate încă din decembrie. Soluția e la îndemâna lui și a ministrului de Finanțe. Există o grilă de salarizare negociată cu ministrul educației, și care stă pe masa ministrului Muncii. Miniștrii muncii și al finanțelor pot să ia decizia așteptată. Indiferent de ce discuții vor fi azi, nu avem niciun motiv care să conducă la stoparea acțiunilor de protest. De luni, părinții să țină copiii acasă! Toții colegii noștri care au fost de acord cu greva nu vor presta nicio activitate. Nu mai putem accepta această situație", a declarat Marius Nistor, potrivit Digi24.ro.

Astăzi este grevă de avertisment între orele 11:00 și 13:00. Liderii sindicatelor au anunțat că opresc complet activitatea din 22 mai, până când Guvernul decide majorarea salariilor.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut, la Jurnalul de Seară, la Digi24, un apel către profesorii care intenționează să intre în grevă miercuri, timp de două ore, să supravegheze copiii, chiar dacă nu țin orele.

Ministrul a mai adăugat că susține revendicările profesorilor și că reprezentanții Coaliției își vor ține promisiunea și vor majora salariile profesorilor.  

Este prima grevă generală care se declanșează la final de an şcolar, așa că Evaluarea Națională și Bacalaureatul ar putea fi decalate, la fel și examenele organizate de universități. Ultima grevă generală în învățământ a avut loc acum 18 ani. Profesori din toată țară n-au intrat la ore timp de trei săptămâni. Greva s-a încheiat în urma unui acord dintre Guvern şi sindicate.

Potrivit președintelui LSI din Botoșani, Liviu Axinte, la Botoșani s-au strâns voturi într-un procent de 63% din partea profesorilor care sunt de acord cu declanșarea și participarea la grevă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
101

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
223

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
55

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...