Peste 250 de profesori de limba română și de matematică de la Botoșani vor participa la examenul de evaluare națională a absolvenților de clasa a VIII-a

Peste 250 de profesori de limba română și de matematică de la Botoșani vor participa la examenul de evaluare națională a absolvenților de clasa a VIII-a

La Inspectoratul Școlar al județului Botoșani a avut loc astăzi tragerea la sorți în ședință publică a comisiilor din centrele zonale de evaluare, conform ordinului OMEC nr 5455/31.08.2020, privind organizarea și desfășurarea examenului național de evaluare 2021.

Peste 250 de profesori de limba română si de matematică vor fi implicați în evaluarea lucrărilor examenului național de la Botoșani.

“Pe baza tragerii la sorți de astăzi, au fost stabilite comisiile pentru cele 5 centre de evaluare constituite in vederea corectării tezelor ce vor fi primite din alt județ. Vor fi implicați peste 250 de profesori de limba română si de matematică, în evaluarea lucrărilor, iar în comisiile constituite vor fi și directori, profesori de alte discipline, cu spirit organizatoric si experiență în organizarea examenelor naționale, cărora le mulțumesc anticipat pentru efortul și implicarea de care vor da dovadă, cu siguranță. De asemenea, avem si un număr suficient de rezerve, pentru situații deosebite. Nu avem decât 34 de corigenți, 14 repetenți si 14 cu situație neîncheiată. Le mulțumesc colegilor mei care au fost alături de elevi, în această perioadă dificilă și i-au susținut și sprijinit, cu răbdare și profesionalism, pentru a reuși să finalizeze studiile gimnaziale.”, ne-a spus Inspectorul școlar adjunct al ISJ Botoșani, Ada Macovei.

În cele 102 centre de examen constituite la nivelul județului Botoșani, s-au înscris 3227 absolvenți de clasa a VIII-a, dintre care, 11 elevi susțin examenul in condiții speciale, pe baza aprobărilor comisiillor județeană și națională.

Probele scrise ale examenului de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a vor avea loc săptămâna viitoare, în zilele de 22 iunie, la Limba și literatura română, și 24 iunie, la Matematică.

Pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite cinci Centre zonale de evaluare iar examenele se vor desfășura și în 2021 cu respectarea tuturor regulilor de igienă impuse în timpul pandemiei de coronavirus, astfel încât sănătatea elevilor și a profesorilor să nu fie pusă în pericol. Masca de protecție va fi obligatorie, iar în sălile de examen, între elevi va exista o distanță de 1 metru, pe rânduri și între rânduri. Acolo unde nu va fi posibilă păstrarea acestei distanțe se recomandă ca între elevi să existe un spațiu cât mai mare.

În ceea ce privește desfășurarea probelor Evaluării naționale 2021, Ministerul Educației a anunțat că accesul elevilor în sălile de examen se va face în intervalul 8-8:30, iar examenul va începe la ora 9. Elevii vor avea la dispoziție 120 de minute pentru redactarea subiectelor, timp care va fi calculat din momentul în care vor primi foile cu subiecte. Comparativ cu ceilalți ani, în 2021, elevii care vor susține Evaluarea națională vor avea la dispoziție 15 minute pentru completarea casetei de identificare.

Elevii trebuie să știe că le este interzis să intre în sala de examen cu orice fel de material ajutător, iar lucrurile personale vor fi depozitate într-un loc stabilit de comisia din unitatea de învățământ. În situația în care elevii încalcă aceste reguli, riscă să fie eliminați din sala de examen și notați cu nota 1.

 

Spune-ne opinia ta