Olimpiada Națională de „Tehnologii” va avea loc la Liceul „Alexandru cel Bun” din Botoșani

Olimpiada Națională de „Tehnologii” va avea loc la Liceul „Alexandru cel Bun” din Botoșani

În perioada 18 - 22 aprilie 2022, Liceul „Alexandru cel Bun” din Botoșani găzduiește Olimpiada Națională din Aria Curriculară „Tehnologii”, domeniul Industrie Textilă și Pielărie, clasele XI - XII, specializarea Tehnician designer vestimentar, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Cele două probe, teoretică și practică, se vor desfășura la instituția educațională de profil în zilele de 19 și 21 aprilie 2022.

Competițiile de acest tip sunt și un prilej de promovare a valorilor culturale locale și naționale, organizatorul și liceul gazdă punând la dispoziția participanților, elevi și profesori din 14 județe ale țării, un program care include o reprezentație teatrală susținută de trupa „Periferic” a Liceului „Alexandru cel Bun” din Botoșani, familiarizarea cu personalitățile și obiectivele turistice ale orașului, precum și o vizită ghidată la Casa Memorială „Mihai Eminescu” din Ipotești.

Festivitatea de premiere va avea loc la instituția gazdă, în sala de festivități, în data de 21 aprilie 2022, ora 17:00.

„Comisia de organizare a olimpiadei naționale urează tuturor participanților mult succes și le oferă tot sprijinul de care au nevoie pentru ca perioada petrecută la Botoșani să fie una a performanței în domeniul tehnologic, dar și a plăcutelor întâlniri culturale”, a declarat directorul unității de învățământ, profesor inginer Mihaela-Cornelia Achihăiței.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
227

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
212

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
311

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...