Umbă un zvon cum că e din ce în ce mai greu să găseşti oameni dornici să-şi ajute semenii, să-şi facă prieteni, să-şi pună propiile interese şi probleme în paranteză pentru a-i sprijini pe ceilalţi. Elevii şi profesorii Colegiului Laurian vor să infirme acest zvon şi să demonstreze că altruismul şi prietenia sunt la ele acasă şi înţelese pe deplin. O dezbatere în acest sens a fost derulată în Săptămâna Educaţiei Globale în aula laurienilor între elevii mai multor clase de a IX-a, sub îndrumarea profesorior diriginţi Marinela Axinte şi Daniela Cardaş. Tinerii au pregătit, prezentat şi apărat diverse valori şi concepte pe care le presupune prietenia, aşa cum sunt „empatia”, „comunicarea”, „similitudinea” şi „respectul”.
O demonstraţie aplicată au făcut colegii lor din clasa a VII-a, care, coordonaţi de profesorul diriginte Geta Corduneanu au fost în vizită la elevii unei clase a VI-a, de la Liceul Tehnologic Special „Sfântul Stelian” Botoșani. Simona Cîrlan şi Aniela Simionescu au fost profesoarele îndrumătoare de aici, cele două unităţi de învăţământ botoşănene devenind partenere în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale.
Având tema „Lumea se schimbă. Noi?”, activităţile acestei săptămâni s-au concentrat pe valori ce infirmă zvonul potrivit căruia schimbările societăţii actuale sunt mai mult negative. Elevii de la Colegiul „Laurian” au adus partenerilor lor „scrisori ale prieteniei”, în care mititeii de a VII-a şi-au transmis gândurile şi deschiderea de a fi aproape de semenii lor. Tot cu ei au adus dulciuri şi fructe, dar şi materiale pentru a confecționa împreună “brățări ale prieteniei”. Participanţii au lucrat împreună şi au citit scrisorile, iar la sfârşit s-au aplaudat şi s-au îmbrăţişat reciproc. (Comunicat de presa)