Momente emoționante: ŞAPTE liceeni primesc Bursa „Profesor Doctor Constantin Manolache”, acordată anual de Clubul Rotary din Botoșani. Foto/Video

Momente emoționante: ŞAPTE liceeni primesc Bursa „Profesor Doctor Constantin Manolache”, acordată anual de Clubul Rotary din Botoșani. Foto/Video

Şapte liceeni din Botoșani, care au reușit să obțină rezultate deosebite în activitatea şcolară şi extraşcolară, vor primi în acest an şcolar Bursa „Profesor Doctor Constantin Manolache”.

Fiecare licean va primi o bursă în cuantum de 6000 de lei pe an iar selecția dosarelor pentru acordarea acestor burse s-a făcut cu ajutorul profesorilor de la Botoșani.

Bursa este acordată în fiecare an de Clubul Rotary Botoşani, în cadrul unui proiect numit „Ajută un copil să înveţe!”, iar în cadrul unei întâlniri oficiale, care a avut loc la Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani, Daniel Bucatariu, preşedintele Clubului Rotary, a anunțat câștigătorii acestor burse.

Iată numele liceenilor:

Răzvan Politic, clasa a XI-a, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”

Valentina Simona Crauciuc, clasa a XI-a, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”

Fabio Roberto Gorghi, clasa a X-a, Liceul Teoretic „Grigore Antipa” Botoşani

Daniel Malanca, clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

Samuel Viziteu, clasa a X-a, Colegiul Economic „Octav Onicescu”

Larisa Florina Pînzariu, clasa a XII-a, Colegiul Economic „Octav Onicescu”

Raluca Valentina Andronic, clasa a XII-a, Colegiul Economic „Octav Onicescu”.

„Bursele poartă numele distinsului nostru coleg, profesor doctor  Constantin Manolache, personalitate cu o carieră didactică deosebită, dascăl ce a iniţiat în tainele cărţilor generaţii şi generaţii de elevi. În memoria sa, Rotary Club a hotărât ca bursele de studiu, acordate începând cu anul şcolar 2014 – 2015, să-i poarte numele, în semn de preţuire, de respect dar şi ca model de urmat pentru generaţiile următoare”, a explicat Daniel Bucatariu, preşedintele Clubului Rotary.

La festivitatea de prezentare a bursierilor au participat atât mai mulți reprezentanți ai Clubului Rotary cât și reprezentanții ISJ direct implicați în proiect care i-au felicitat atât pe elevi cât și pe profesori și organizatori.

„Să aveţi încredere în şcoală şi în profesorii voştri pentru că veţi învăţa lucruri importante pentru cariera voastră, pentru viaţa voastră. Am văzut aici şi copii de clasa a XII-a, pe care vă aşteaptă un an mai greu, dar sunt convins că veţi reuşi, iar sfatul meu este să faceţi alegerea corectă, raportată la competenţele şi calităţile voastre. Ştim că performanţa nu se obţine doar la orele de curs, implică foarte multe ore de pregătire suplimentară şi mulţumim profesorilor că sunteţi alături de ei, că-i încurajaţi”, a spus și Gabriel Hârtie, inspectorul general Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani.

Rotary Club Botoșani mulțumește sponsorilor și partenerilor programului bursier care au înțeles că prin generozitatea lor pot sprijini viitorul tinerilor al căror obiectiv este excelența: Grupul de Distribuție ETA, Luci Farm, Fan Curier, Louis Purple, OutletFormens, Prodalcom, Cibocaz, Asicons, Carreman, DOMA, Dovani, STAS Mobila, Maxim Special Construct, Meridian Instalatii, Interbrand Riechtig, Elsaco, Clinica Dr. Sirbu, Unclevic, PF Corneliu Vicentiu Daniliuc, GEOFORAJ, Casa Painii - Casa Dulce, Velvet Queen Atelier, Madotex, FlorăriaCasa Izza, Artech Wine , Mirel Manea Orchestra, Rekord Music, Salon Coquette, Frizeria La Brici, Ice Computers, Dioconstruct, Electroconstructia ELCO, Tehnoconstruct, AFIL – Audit Financiar, Cătălin Onofrei – photographer, CMI Manuela Borhan, Agenția de Publicitate Boardmedia.

Iată și câteva imagini și fotografii surprinse  cu această ocazie. 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie dispărută ieri de la domiciliul din Franța, sunați la 112 dacă ați vazut-o!

Miercuri, 12 Iunie 2024
135

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 37 de ani care la data de 11 iunie a.c. a părăsit domiciliul din Franța, fără a preciza locul în care se d...

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea : Ziua de 15 octombrie va fi declarată „Ziua Părinţilor de Îngeri”, părinții primesc consiliere gratuită!

Miercuri, 12 Iunie 2024
146

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru instituirea zilei de 15 octombrie ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau p&ac...

Un medicament pentru tratarea diabetului va dispărea din farmacii, cu ce va fi înlocuit!

Miercuri, 12 Iunie 2024
248

„Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg...