Liceele agricole din Botoșani au participat la o întâlnire regională la Iași!

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute problemele cu care se confruntă liceele cu profil agricol, dar au fost prezentate și oportunitățile de finanțare pentru învățământul profesional și tehnic preuniversitar.

Liceele agricole din Botoșani au participat la o întâlnire regională la Iași!

Vineri, 12 aprilie 2024, la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi" din Iași,  a fost organizată întâlnirea regională a liceelor agricole.

Județul Botoșani a fost reprezentat de Liceul Tehnologic „Demostene Botez” din Trușești, Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Botoșani și Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” din Șendriceni.

La activitate au participat reprezentanți din instituții de învățământ superior, precum Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași, precum și de la World Vision Romania, Junior Achievement Romania, Fundația Civitas pentru Societatea Civila Cluj și Fundația Comunitară Iași.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute următoarele probleme de interes pentru liceele cu specializări preponderent agricole               îmbunătățirea imaginii învățământului agricol; colaborarea cu agenții economici; resurse pentru materialele didactice și modele de buna practică.

Au fost prezentate noi oportunități de finanțare pentru învățământul profesional și tehnic preuniversitar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O profesoară îi ia locul Cristinei Breșug în Consiliul Județean Botoșani!

astăzi, 14:06
1

Liliana-Mariana Viciriuc intră în plenul Consiliului Județean (CJ) din Botoșani în locul Cristinei Breșug.Femeia social-democrată este profesoară la Liceul Tehnologic „Nico...

Botoșănean dat în urmărire după o condamnare pentru afaceri cu droguri! (Foto)

astăzi, 13:40
73

Florin Zaharia, cu domiciliul în localitatea Hudești, județul Botoșani, a fost condamnat pentru infracțiuni la regimul stupefiantelor.Astfel, pe 25 aprilie 2024, Tribunalul Botosani a em...

Copiii dintr-o parohie din Botoșani au primit încălțăminte de la studenții din Iași! (Foto)

astăzi, 13:21
87

În data de 21 aprilie, copiii și tinerii Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din localitatea Pleșani, județul Botoșani, au primit vizita studenților de la Colegiul &b...