Inspectoratul Școlar Județean a propus municipalității să preia două unități școlare

Inspectoratul Școlar Județean a propus municipalității să preia două unități școlare

Primăria Botoșani a primit de curând o adresă de la Inspectoratul Școlar Județean prin care municipalitatea este consultată cu privire la posibilitatea de a prelua două unități școlare care în prezent se află în subordinea Ministerului Educației.

Este vorba de Clubul Sportiv Școlar și Palatul Copiilor. Primarul Cătălin Flutur a precizat că autoritatea locală nu ar avea capacitatea de a prelua în subordine aceste două uunități, fără a exista sprijind financiar din partea ministerului de resort, care asigură și acum finanțarea. 

"Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean motivează că este o lege în dezbatere publică și vor să afle punctul de vedere al autorităților locale și dacă noi ne putem asuma acele cheltuieli pentru preluarea celor două instituții. Nu putem și nu avem capacitatea să preluăm aceste activități fără ajutorul statului. Putem să preluăm cum am preluat spitalele, și anume salariile să vină de la Ministerul Educației iar noi să preluăm patrimoniul", a declarat primarul Cătălin Flutur.

 

 

Spune-ne opinia ta