Emoție și nostalgie la Colegiul Laurian: Reîntâlnirea promoțiilor 1974 (Semicentenar) și 1994 (30 de ani)

Ziua de vineri, 31 mai, a fost una specială la Colegiul Național ”A.T. Laurian”. Dincolo de activitățile deosebite, devenite obișnuite, care au consacrat noua deviză neoficială: ”Laureanul nu se oprește niciodată” - atestatul la informatică al elevilor de clasa a XII-a, deschiderea concursului național de educație juridică ”Be legal! Be cool!”, cu 98 de participanți din toată țara - reîntâlnirile promoțiilor 1994 și 1974 au schimbat pentru o zi aspectul colegiului.

Reveniți în locurile unde și-au petrecut frumoșii ani ai tinereții, participanții, încărcați cu amintiri și nostalgii, au realizat o întrunire parțială a marii familii a Laurianului, au revăzut sălile de clasă, au schimbat impresii cu actualii elevi și s-au simțit, pentru o zi, adolescenți.

Fiind un moment de sărbătoare, conform tradiției, inițiată din 2008, a fost arborat drapelul mare, s-au realizat obișnuitele fotografii de grup iar în aulă, inima colegiului, foștii absolvenți au avut ocazia să își revadă colegii și profesorii, să își împărtășească amintiri și să celebreze reușitele personale și profesionale de-a lungul acestor cinci decenii.

Ceremoniile au fost deschise și patronate de actualii directori ai colegiului, Ioan Onofrei și Mihaela Liliana Prăjinariu, care au adresat cuvinte de bun venit celor prezenți: "Este o onoare și o bucurie imensă să vă avem din nou alături de noi, după atâția ani. Colegiul Laurian este mai mult decât o instituție de învățământ, este un loc al formării și al prieteniei, al unei mari familii, iar faptul că vă reuniți astăzi pentru a celebra aceste legături demonstrează puterea și durabilitatea valorilor noastre".

S-a strigat din nou catalogul, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria colegilor și profesorilor din cancelaria din ceruri, care nu mai sunt printre noi, s-au reamintit momente din anii de liceu, povești de viață, toate contribuind la realizarea unei atmosfere plină de bucurie și recunoștință și a unei zile frumoase, de neuitat. Directorii i-au invitat pe cei prezenți să revină pentru a realiza reîntâlniri cât mai des, și să dea exemple demne de urmat tinerilor din ziua de astăzi, aflați în băncile Laurianului.

Datorită lor, Laurianul este în topul colegiilor unde se realizează cele mai multe reîntîlniri ale promoțiilor, anul trecut fiind organizată, de exemplu, reîntâlnirea, la 60 de ani, a promoției 1963,  altele urmând, în acest an, în iulie și septembrie. Începute încă din  perioada interbelică, ele sunt o dovadă a faptului că deviza colegiului LAURIANUL NU ESTE DOAR UN LICEU, LAURIANUL ESTE O FAMILIE! este ancorată în realitate dar și o dovadă a calității actului educațional, recunoscută de cei care au ajuns bine integrați în societate și acum, la maturitate, pot aprecia mai bine, contribuția valorilor Laurianului la formarea personalității lor.

(Ioan Onofrei)






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Agresor reținut de polițiștii botoșăneni, s-a schimbat și încadrarea juridică: tentativă de omor!

astăzi, 10:51

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale efectuează cercetări, în baza delegării procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, într-...

”Revoluție” cu mătura în Centrul Vechi din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:04

Cetățenii prinși asupra faptului au fost pedepsiți ”pe loc”. Ei au fost sancționați contravențional, dar au fost obligați să curețe și mizeria lăsată în urmă. Semin...

A urcat beat la volanul unui tractor cu remorcă, ce au depistat oamenii legii când au verificat actele!

astăzi, 09:40

În data de 20 august a.c., în jurul orei 21.50, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului ...