Elevii Școlii „Sfântul Stelian”, în vizită la Agenția BNR din Suceava (fotogalerie)

Elevii Școlii „Sfântul Stelian”, în vizită la Agenția BNR din Suceava (fotogalerie)

În cadrul evenimentului „Zilele porților deschise la BNR” organizat de către Banca Națională a României, elevii claselor a VII-a A şi I B de la Şcoala Profesională Specială „Sf. Stelian’’ Botoşani, sub coordonarea doamnei Elena Sireteanu, director Agenția BNR Suceava, a profesorului psihopedagog Cătălina Hodan şi a profesorilor de psihopedagogie specială Maria Ciobanu şi Paulina Bolohan au vizitat sediul agenţiei. Activitatea s-a desfăşurat şi în parteneriat cu părinţii elevilor.

Astfel că, elevii au avut acces la informații referitoare la istoria, arhitectura şi identitatea Băncii Naționale a României și au putut admira o colecție de monede și bancnote românești emise în perioada 1881-2003.

Prin acest proiect se urmăreşte însuşirea de către elevi a unor noţiuni economice de bază şi a unui vocabular financiar-bancar prin folosirea unor metode formale şi non-formale de educaţie.

Principalele tematici educaţionale promovate se referă la: economisire, credit, dobânda, cum să planifice o excursie. Elevii au vizionat şi filme specifice activităţii.

La sfârşitul vizitei elevii au primit materiale promoționale cu imagini și informații succinte despre activitatea Băncii Naționale a României și istoria monedei naționale.

(Comunicat de presă)






 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
43

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
82

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
241

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...