În așteptarea ,,Nașterii Domnului” elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr.1 Sulița au desfășurat mai multe activități menite să însenineze suflete. Astfel, în săptămâna dinaintea vacanței, elevii de la clasa a VI-a, coordonați de prof. Balan Irina- Sabina, directorul școlii, au desfășurat activitatea ,,Povești sub brad”. Ei au citit povești elevilor mai mici, de la clasa pregătitoare. Fascinați de farmecul tărâmului basmelor, micuții ascultători au putut apoi să-și arate încântarea prin realizarea de picturi și desene cu personajele preferate.
Sărbătoarea ,,Nașterii Domnului” este fără îndoială o sărbătoare a bucuriei. Bucuria de a crede, de a spera, de a dărui, de a iubi. Fiecare creștin este chemat să primească a fi luminat de Lumina Domnului Hristos. De aceea, pentru a întâmpina cum se cuvine această sărbătoare minunată, creștinii se străduiesc, după puteri, să-și împodobească candelele sufletelor cu undelemnul faptelor bune.
Elevii clasei a VI-a și-au continuat apoi ,,planul” de a bucura cât mai multe persoane în preajma sărbătorilor. Astfel, ei s-au hotărât să ofere zâmbete pacienților internați în cadrul Unității de Asistență Medico- Socială Sulița. Fiind coordonați de prof. dr. Lăbușcă Ana- Valencia și de prof. Gânju Alexandra, aceștia au susținut un program de colinde și datini românești spre bucuria pacienților care i-au ascultat. Emoția a fost resimțită profund în rândul tuturor, glasurile copiilor amintind parcă de glasurile îngerești care odinioară cântau cântări de slavă Pruncului Iisus . După ,,micul recital”, elevii au fost răsplătiți cu dulciuri de către cadrele medicale și au împărțit și ei la rândul lor bătrânilor daruri. Copiii au mărturisit apoi că își doresc ca și pe viitor să se implice pentru a oferi zâmbete sufletelor care au nevoie de mângâiere. Pacea sufletească resimțită datorită bucuriei de a dărui o părticică din adâncul sufletului lor celor din jur i-a făcut să se simtă mai uniți, mai senini, mai aproape de cer.
În apropierea vacanței toți elevii școlii, alături de cadre didactice, de părinți și de bunici au desfășurat serbări. În cadrul acestora s-au cântat colinde și s-au susținut scenete creștine. Tradițiile românești au fost de asemenea la loc de mare cinste, elevii îmbrăcând frumosul port național. Mai multe grupuri de elevi au prezentat obiceiuri populare de Capră și Urs.
“Toate activitățile desfășurate în așteptarea sărbătorilor de iarnă au dovedit încă o dată bogăția și profunzimea sufletului românesc. Suflet românesc ancorat în valorile neamului și mai ales în valorile creștinismului ortodox. Fie ca noi toți să avem sărbători cu bucurie, pace și folos sufletesc! Să ne silim să fim mai buni, mai darnici, mai iubitori și astfel Îl vom primi pe Domnul Hristos în ieslea sufletelor noastre! Sărbători binecuvântate tuturor!”, a explicat profesorul Alexandra Gânju, cadrul didactic în cadrul unității de învățământ.