Elevii de la Școala 12, Școala 7 și Liceul Pedagogic Botoșani, împreună în Luna Pădurii: "Fiecare om, un pom"! FOTO




 

Elevii de la Școala 12, Școala 7 și Liceul Pedagogic Botoșani, împreună în Luna Pădurii: "Fiecare om, un pom"! FOTO

Luna Pădurii este unul din cele mai importante evenimente ecologice şi reprezintă o măsură de sensibilizare a publicului şi a factorilor decizionali cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic.

În acest context, elevii de la Școala Nr. 12, Școala Nr. 7 și Liceul Pedagogic Botoșani, în parteneriat cu A.P.M. şi Direcția Silvică Botoșani, au realizat activități educative în cadrul proiectului educațional interinstituțional "Fiecare om, un pom", coordonat de prof. Șchiopu Olguța-inspector şcolar, Cronț Monalisa, Nechifor Gabi, Balan Lăcrămioara.

Reprezentantul Direcției Silvice, Arseni Savin, în întâlnirile cu elevii, le-a vorbit acestora despre conceptul Luna Pădurii, sărbătoare cu o lungă şi interesantă istorie. Cunoscută în trecut sub numele de "Sărbătoarea sădirii arborelui" şi mai nou numită "Luna pădurii", aceasta îşi are originea în ideea de a ocroti pădurea şi a fost iniţiată în America în anul 1872 de către ministrul agriculturii din acea vreme Sterling Morton, după ce distrugerea pădurilor luase proporţii atât de mari încât era iminentă dispariţia tuturor pădurilor, astfel declarându-se ziua de 22 aprilie ca Ziua Arborelui.

În România, prima dată a fost organizată în anul 1902 de către Spiru Haret, pe atunci ministru al Cultelor şi Instrucţiei Publice, sub denumirea "Sărbătoarea sădirii arborelui".

Copiii au învățat despre importanţa pe care o au pădurile în viaţa şi sănătatea oamenilor, au desfăşurat jocuri interactive „Protejează natura!”, au pus în scenă piesa ”Suntem mici ecologişti”, au  organizat o expoziţie la A.P.M. Botoşani. Cele mai atractive activități au fost cele practice, desfăşurate în curtea școlilor menționate unde s-au plantat puieţi de diferiți  arbori, flori-  alături de copii aflându-se specialişti, profesori şi părinți.

"Evenimentul încurajează acordarea grijii cuvenite pentru protejarea pădurii și a extinderii  vegetației forestiere. Ne bucurăm să îi avem alături și pe cei mici", a menționat ing. Havriș Marius, director al Direcției Silvice Botoșani.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
15

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
45

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
285

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...