Elevii de la Școala 12, Școala 7 și Liceul Pedagogic Botoșani, împreună în Luna Pădurii: "Fiecare om, un pom"! FOTO




 

Luna Pădurii este unul din cele mai importante evenimente ecologice şi reprezintă o măsură de sensibilizare a publicului şi a factorilor decizionali cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic.

În acest context, elevii de la Școala Nr. 12, Școala Nr. 7 și Liceul Pedagogic Botoșani, în parteneriat cu A.P.M. şi Direcția Silvică Botoșani, au realizat activități educative în cadrul proiectului educațional interinstituțional "Fiecare om, un pom", coordonat de prof. Șchiopu Olguța-inspector şcolar, Cronț Monalisa, Nechifor Gabi, Balan Lăcrămioara.

Reprezentantul Direcției Silvice, Arseni Savin, în întâlnirile cu elevii, le-a vorbit acestora despre conceptul Luna Pădurii, sărbătoare cu o lungă şi interesantă istorie. Cunoscută în trecut sub numele de "Sărbătoarea sădirii arborelui" şi mai nou numită "Luna pădurii", aceasta îşi are originea în ideea de a ocroti pădurea şi a fost iniţiată în America în anul 1872 de către ministrul agriculturii din acea vreme Sterling Morton, după ce distrugerea pădurilor luase proporţii atât de mari încât era iminentă dispariţia tuturor pădurilor, astfel declarându-se ziua de 22 aprilie ca Ziua Arborelui.

În România, prima dată a fost organizată în anul 1902 de către Spiru Haret, pe atunci ministru al Cultelor şi Instrucţiei Publice, sub denumirea "Sărbătoarea sădirii arborelui".

Copiii au învățat despre importanţa pe care o au pădurile în viaţa şi sănătatea oamenilor, au desfăşurat jocuri interactive „Protejează natura!”, au pus în scenă piesa ”Suntem mici ecologişti”, au  organizat o expoziţie la A.P.M. Botoşani. Cele mai atractive activități au fost cele practice, desfăşurate în curtea școlilor menționate unde s-au plantat puieţi de diferiți  arbori, flori-  alături de copii aflându-se specialişti, profesori şi părinți.

"Evenimentul încurajează acordarea grijii cuvenite pentru protejarea pădurii și a extinderii  vegetației forestiere. Ne bucurăm să îi avem alături și pe cei mici", a menționat ing. Havriș Marius, director al Direcției Silvice Botoșani.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani: Investiții făcute de echipa PSD în sistemul educațional botoșănean

astăzi, 10:42

Educația este un domeniu prioritar pentru echipa PSD Botoșani, iar investițiile făcute în ultimii ani demonstrează acest lucru. „Pentru a avea un viitor mai bun, trebuie să invest...

Botoșani sub Cod Galben, cum se circulă pe drumurile naționale din zona Moldovei, după primul val de ninsori

astăzi, 09:26

Ninsori ușoare se mai înregistrează în județele Suceava, Botoșani și Neamț, iar carosabilul se prezintă umed cu sectoare de zăpadă frământată în strat de 0-3 cm în zona montană a jude...

Gigi Becali, după eșecul de la Botoșani: ”Mândria nu are scuze” / ”Mi-a dat Dumnezeu o palmă!” (Video)

astăzi, 08:41

FCSB a irosit, astfel, șansa de a avansa în primele 3 din campionat și rămâne pe locul 6 după 16 etape desfășurate în sezonul regulat al SuperLigii României. ”Ch...