Elevi calificați la etapa națională a Olimpiadei de Istorie

Elevi calificați la etapa națională a Olimpiadei de Istorie

Județul Botoșani va fi reprezentat la etapa națională a Olimpiadei de istorie de 6 elevi calificați. Etapa națională a acestei olimpiade se va desfășura în intervalul 10-14 aprilie 2023, la Râmnicu Vâlcea.

La clasa a VIII-a, eleva Teioșanu Adriana s-a calificat pe locul din oficiu, iar Timofte Andreea Beatrice s-a calificat pe locurile suplimentare. Ambele eleve sunt pregătite de domnul profesor Florea Lucian, de la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă" din Darabani.

La clasa a IX-a, s-a calificat la faza națională, cu nota 10, elevul Mandache Rareș Ionuț, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu" din Botoșani, îndrumat de domnul profesor Ovidiu Iurieț. De menționat este faptul că, Rareș Mandache a obținut anul trecut, premiul I la faza națională a Olimpiadei de Istorie.

La clasa a X-a, s-a calificat Marciuc Octavian, de la Colegiul Național „A T. Laurian" din Botoșani, îndrumat de doamna profesoară Onofrei Tana.

Calificații la clasele a XI-a și a XII-a sunt din Dorohoi: Biță Gabriel Ioan este elev în clasa a XI-a la Liceul „Regina Maria" Dorohoi, fiind îndrumat de domnul Șulic Adrian, iar Ungureanu Ionuț Alexandru este elev în clasa a XII-a, la Colegiul National ,,Grigore Ghica" Dorohoi, profesorul lui de istorie fiind domnul Grădinariu George-Marian.

„Le dorim succes celor implicați în concurs și rezultate pe măsura muncii”, a declarat șeful Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Snacks-uri retrase de la comercializare de ANSVSA

Joi, 8 Iunie 2023
197

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță retragerea de la comercializare a produsului „Mogyi Mexicorn cu sare 70 g” și „Mexico...

Monumentul dedicat eroilor căzuți pe front, de la Hlipiceni, a fost dezvelit și sfințit în prezența a zeci de săteni și oficialități (fotogalerie)

Joi, 8 Iunie 2023
174

Astăzi, 8 iunie, a avut loc festivitatea de dezvelire și sfințire a „Monumentului dedicat eroilor neamului românesc, căzuți pe câmpul de luptă în primul și al doilea Ră...

Premii obținute de elevii din Vorona la concursul „Harmonies francophones”

Joi, 8 Iunie 2023
271

Nouă elevi de la Liceul Tehnologic din Vorona au obținut premii la concursul „Harmonies francophones”.La secțiunea „interpretare cântec”, premiul I a fost obținut...