Două unități de învățământ din județul Botoșani se vor închide temporar

Două unități de învățământ din județul Botoșani se vor închide temporar

Două unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani se vor închide temporar începând din anul şcolar următor, iar alte trei îşi vor suspenda ciclurile preşcolar sau primar, potrivit unor date centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Astfel, din anul şcolar 2021- 2022 se vor închide temporar Şcoala Primară nr. 5 Bârsăneşti din comuna Durneşti, dar şi Grădiniţa cu Program Normal nr. 3 Stânca din comuna George Enescu.

„Toate modificările făcută pe reţeaua şcolară pentru anul şcolar 2021-2022 sunt la propunerea UAT-urilor. Ca urmare a reducerii numărului de elevi au propus o nouă reorganizare a reţelei şcolare”, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul general al IŞJ, Gabriel Hârtie.

IŞJ a fost informat, de asemenea, cu privire la suspendarea nivelului preşcolar la Şcoala Gimnazială ‘Constantin Comicescu’ din oraşul Flămânzi şi la Şcoala Primară nr. 1 Dămideni din comuna Româneşti. Totodată, va fi suspendat nivelul primar la Şcoala Gimnazială ‘A. I. Cuza’ Vorona.

Pe de altă parte, au fost făcute propuneri de redeschidere a unităţilor de învăţământ în trei localităţi. Astfel, se vor redeschide Şcoala Primară nr. 2 Bozieni din oraşul Săveni, Şcoala Primară nr. 2 Călăraşi şi Grădiniţa cu Program Normal nr. 4 Rogojeşti din comuna Mihăileni.

Aceste reorganizări de unităţi de învăţământ au primit aviz din partea ISJ, urmând ca până pe 31 martie, fiecare unitate administrativ-teritorială să emită hotărâre de Consiliu Local.

(Agerpres/FOTO radioiasi.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O spadă care datează din secolul XVI, descoperită la Stâncești

astăzi, 20:38
224

O spadă despre care există indicii că ar data din secolul al XVI-lea a fost descoperită pe raza localităţii Stânceşti din judeţul Botoşani, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul ...

Un bebeluș în vârstă de doar trei zile, diagnosticat cu Covid-19

astăzi, 19:10
287

Un bebeluş de trei zile, născut prematur, a fost diagnosticat cu Covid imediat după naştere.Mama copilului a venit la maternitate cu dureri cauzate de naştere, pe data de 5 martie, deşi sarc...

Etapa 27: Tot mai multe calcule pentru Play-Off. FC Botoșani condamnată să învingă în meciurile care urmează

astăzi, 15:09
393

A mai trecut o etapă, iar echipele încep să calculeze scenariile în care se vor califica. Ultimele 4 etape aduc o luptă în 6 pentru 3 locuri, după ce granzii FCSB, CFR și Craiov...