Două unități de învățământ din județul Botoșani se vor închide temporar

Două unități de învățământ din județul Botoșani se vor închide temporar

Două unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani se vor închide temporar începând din anul şcolar următor, iar alte trei îşi vor suspenda ciclurile preşcolar sau primar, potrivit unor date centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Astfel, din anul şcolar 2021- 2022 se vor închide temporar Şcoala Primară nr. 5 Bârsăneşti din comuna Durneşti, dar şi Grădiniţa cu Program Normal nr. 3 Stânca din comuna George Enescu.

„Toate modificările făcută pe reţeaua şcolară pentru anul şcolar 2021-2022 sunt la propunerea UAT-urilor. Ca urmare a reducerii numărului de elevi au propus o nouă reorganizare a reţelei şcolare”, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul general al IŞJ, Gabriel Hârtie.

IŞJ a fost informat, de asemenea, cu privire la suspendarea nivelului preşcolar la Şcoala Gimnazială ‘Constantin Comicescu’ din oraşul Flămânzi şi la Şcoala Primară nr. 1 Dămideni din comuna Româneşti. Totodată, va fi suspendat nivelul primar la Şcoala Gimnazială ‘A. I. Cuza’ Vorona.

Pe de altă parte, au fost făcute propuneri de redeschidere a unităţilor de învăţământ în trei localităţi. Astfel, se vor redeschide Şcoala Primară nr. 2 Bozieni din oraşul Săveni, Şcoala Primară nr. 2 Călăraşi şi Grădiniţa cu Program Normal nr. 4 Rogojeşti din comuna Mihăileni.

Aceste reorganizări de unităţi de învăţământ au primit aviz din partea ISJ, urmând ca până pe 31 martie, fiecare unitate administrativ-teritorială să emită hotărâre de Consiliu Local.

(Agerpres/FOTO radioiasi.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
25

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
18

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...