Doar 41 din cei 44 de angajați ai Inspectoratului Școlar sunt vaccinați

Doar 41 din cei 44 de angajați ai Inspectoratului Școlar sunt vaccinați

La nivelul județului Botoșani, doar 41 din cei 44 de angajați ai Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) sunt vaccinați împotriva infecției cu SARS-COV-2, arată datele centralizate de către instituție.

Conducerea Ministerului Educației și Cercetării (MEC) a solicitat, pe 29 octombrie, o situație cu numărul angajaților din cadrul inspectoratelor școlare județe și din unitățile de învățământ, care s-au vaccinat.

Pe site-ul instituției se arată că numărul personalului didactic vaccinat este 2.811, iar din totalul personalului didactic auxiliar doar 313 s-au imunizat. În rândul personalului nedidactic, 669 au ales să se imunizeze cu unul din serurile puse la dispoziție de autoritățile sanitare.

„87% suntem vaccinați, trei colegi în recuperare după boală sau contacți, 3 nevaccinați, cu unele riscuri și interdicții medicale. Dacă ne raportăm doar la cadre didactice, suntem vaccinați 61%, un procent semnificativ fiind reprezentat și de colegii trecuți deja prin boală. Vrem să revenim la școală, mai curând, în condiții de siguranță pentru noi și pentru copii! Rugăm elevii și părinții să înțeleagă și să aprecieze sacrificiile și eforturile noastre”, declară Ada Macovei, inspector școlar general IȘJ. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
868

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1346

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
567

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...