Dezvoltare instituţională prin educaţie de calitate, la Botoșani. 18 profesori au parcurs un modul dedicat competențelor antreprenoriale

În lunile decembrie 2019 şi ianuarie 2020, cadre didactice de la Liceul „Demostene Botez” Truşeşti, Liceul „Ştefan D. Luchian” Ştefăneşti, Şcoala Gimnazială nr. 1 Manoleasa, Şcoala Gimnazială nr. 2 Tudor Vladimirescu şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Albeşti, din județul Botoşani, au parcurs Programul 3 de formare - Dezvoltare instituţională prin educaţie de calitate.

Programul se derulează în cadrul proiectului ProForm- PROfesionalizarea cadrelor didactice prin FORMare continuă, POCU/73/6/6/108182, Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6, Apelul Profesori motivați în școli defavorizate, în cadrul căruia Asociația „Societatea Națională Spiru Haret pentru Educație, Știință și Cultură” din București (SNSH) este beneficiar, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani şi Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu sunt parteneri, cu următoarele module:

1.  Tehnologii de prelucrare a Informaţiilor, de Comunicaţie (TIC) şi e-Learning în educaţie;

2.   Management şcolar pentru dezvoltarea capacităţii instituţionale ;

3.  Proiecte şi programe educaţionale;

4.  Performanţă şi motivaţie în organizaţia şcolară;

5.   Parteneriat şcoală-familie-comunitate pentru incluziune şcolară;

6.  Managementul carierei prin dezvoltare personală şi profesională.

În perioada 6-8 ianuarie a.c., un număr de 18 cadre didactice de la Liceul „Ştefan D. Luchian” Ştefăneşti şi de la Liceul „Demostene Botez” Trușești au parcurs un Program de Competenţe antreprenoriale, destinat managerilor şi viitorilor manageri.

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea competenţelor profesionale şi transversale ale personalului didactic şi managerilor şcolari la nivelul judeţelor implicate în proiect, creşterea motivaţiei şi a stabilităţii pe post a acestora, în vederea asigurării îmbunătăţirii calităţii educaţiei, a accesului echitabil la educaţie, a prevenirii şi reducerii fenomenului de părăsire timpurie a şcolii”, precizează profesorul Ciprian Manolache, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 6.646.102,56 lei, din care, pentru IȘJ Botoșani, valoarea contractului de finanţare este de 1.175.637,34 lei, conform Actului adițional nr. 1.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sebastian Stan a vorbit în română la Festivalul de Film de la Santa Barbara. Ce spune actorul despre următorul său proiect!

astăzi, 11:29

Întrebat la conferința de presă dacă vrea să spună câteva fraze în română, el a răspuns: „Da, sigur, de ce nu? Îmi place foarte mult că sunt aici, acum cu v...

Sucevenii vor academie de fotbal. Fost antrenor: ”La Botoșani e simplu, la Suceava mai greu!”

astăzi, 10:45

În contextul în care există informații că în municipiul Suceava se dorește înființarea unei academii de fotbal, profesorul Marin Barbu spune că lucrul acesta este foarte ...

Sistemul medical care emite rețete compensate şi gratuite este nefuncțional. Timpi mari de așteptare în cabinete şi farmacii!

astăzi, 10:32

”Patronatul Medicilor Specialişti cu Practică Independentă informează publicul şi partenerii din sistemul medical că Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) este nefuncţional, afect&acir...