Costume ecologice create de mai mulți elevi botoșăneni în Săptămâna Verde (fotogalerie)

Costume ecologice create de mai mulți elevi botoșăneni în Săptămâna Verde (fotogalerie)

În săptămâna 24 - 28.04.2023, copiii din grupa mijlocie de la Grădinița cu P.P. Nr. 15, structură a Școlii Gimnaziale Nr. 12 din Botoșani, îndrumați de prof. Alecu Dorica și prof. Condurache Dorina, împreună cu elevii clasei a III-a Step by step de la Școala Gimnazială Nr. 12 Botoșani, îndrumați de prof. Nechifor Gabi și Călugăreanu Iulia, au organizat activități interesante cuprinse în proiectul din cadrul programului naţional ,,SĂPTĂMÂNA VERDE”.

Rolul acestor activități a fost acela de a contura „o săptămână verde”, în care copiii să poată înțelege într-o manieră cât se poate de directă, care sunt efectele schimbărilor climatice, care sunt efectele generale asupra mediului, pentru a conștientiza că sănătatea noastră depinde de sănătatea mediului. Copiii au înțeles cum fiecare dintre noi, copil, adult, putem avea un rol în protejarea mediului din care noi facem parte și de care depindem în fiecare secundă din viața noastră.

Copiii pot fi resursa viitorului, care poate contribui la modificarea atitudinilor, comportamentelor adulților prin intermediul proceselor de transfer atitudinal și informațional intergenerații-copilul ca agent al schimbării. De aceea, este necesar ca ei să învețe să privească mediul ca pe un tot, din care și noi facem parte.

Prin activitatea ,,Parada costumelor ecologice”, copiii, sprijiniți de părinți și cadre didactice, au dorit să arate că din obiecte inutile, prin imaginație și creativitate pot face lucruri minunate. Ei au învăţat că orice activitate a omului are efecte asupra mediului, că activitățile umane necontrolate pot transforma negativ mediul.

Formarea competențelor ecologice de la cea mai mică vârstă, poate constitui un comportament responsabil al viitorului adult. Împreună putem contribui la menținerea unui mediu sănătos. De noi depinde viitorul!













(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
24

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
189

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
58

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...