Când au fost puși PSD-iști, nu a deranjat pe nimeni. Sindicatele: Schimbarea inspectorilor școlari cu membri PNL “încalcă spiritul proiectului România educată”

Când au fost puși PSD-iști, nu a deranjat pe nimeni. Sindicatele: Schimbarea inspectorilor școlari cu membri PNL “încalcă spiritul proiectului România educată”

Schimbarea pe criterii politice a inspectorilor școlari “încalcă spiritul proiectului ‘România educată'”, spun sindicaliștii din Iași, care îi cer președintelui Klaus Iohannis să intervină “la nivelul Executivului pentru ca în învățământ să fie promovată depolitizarea”.

Într-un comunicat remis presei, USLIP Iași îi amintește liderului de la Cotroceni că, în momentul lansării proiectului prezidențial pe educație, a declarat că “dacă intri într-un ISJ nu există Inspector care să nu aibă carnet de partid”.

Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași (USLIP) listează o serie de schimbări la șefia inspectoratelor și acuză că la conducerea ISJ Alba, Arad, București, Caraș-Severin, Dâmbovița, Mehedinți, Neamț și Suceava au fost numiți inspectori generali membri ai PNL.

“Ceea ce se întâmplă în ultimele trei luni, încalcă (sic!) spiritul proiectului ,,România educată””, spun sindicaliștii, care susține că “ceea ce am găsit este îngrijorător și arată clar o direcție pe care actuala putere o promovează”.

Astăzi, cei mai mulți inspectori sunt încă de la PSD și ProRomânia, iar sindicatele nu au protestat când membrii PSD au fost numiți pe funcție.   

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
1

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25
28

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
33

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...