Cadre didactice ale unui colegiu din Botoșani, participante la mobilitate în cel mai mare oraș al Turciei! (foto)

Tema cursului din cadrul proiectului, având codul: 2024-1-ROO1-KA121-SCH-OOO21O221 s-a dovedit a fi una interesantă și captivantă: „Metode de stimulare a creativității și imaginației la elevi”.

În perioada 4-8 noiembrie 2024, patru cadre didactice de la Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani au participat la un curs de formare în orașul situat pe două continente, cu o rezonanță istorică impresionantă, Istanbul.

Activitățile de informare și cele practice, discuțiile, dezbaterile au fost găzduite de Hotelul Askok, într-o sală de conferințe primitoare. S-au avut în vedere următoarele aspecte: abordarea integrată a competențelor secolului XXI, avantajele educației STEM – STEAM – STREAM, importanța celor 4 C din educație (comunicare, colaborare, creativitate, gândire critică ). Având în vedere tema cursului, s-a pus accentul pe identificarea metodelor de stimulare a creativității, pe beneficiile inteligenței emoționale, pe rolul dramei (teatrului, jocului de rol) în educație. Pentru a înțelege cât mai concret și practic acest mod de abordare, profesorii participanți au realizat diverse exerciții de improvizație și jocuri didactice. Utile au fost și exersarea aplicațiilor: Coogle, Flipped Classroom, Padlet.

Cea de a cincea zi a fost consacrată evaluării activităților desfășurate și vizitei la o unitate de învățământ din zona asiatică, Liceul Anatolian „Suadiye Haci Mustafa Tarman”, unde s-au realizat schimburi de experiențe.

 Au fost cinci zile intense de perfecționare, dar și de vizite la obiective turistice de neratat: „Moscheea Albastră”, „Hagia Sophia”, „Palatul Dolmabahce”, Croazieră pe Bosfor, Marele Bazar, Cartierul Balat. Cu această ocazie, s-au bucurat papilele gustative de renumita gastronomie turcească, inclusiv de ceaiul și rahatul, pe care le oferă gratis turiștilor.

Revenind la tema cursului, se poate  concluziona faptul că școala de astăzi trebuie să cultive o gândire creatoare. Profesorul creativ dă libertate elevilor să-și spună părerea, respectă opiniile celorlalți, îi încurajează să emită judecăți valoroase, îi antrenează în procesul de evaluare. De aceea aceste cursuri sunt atât de benefice pentru toate cadrele didactice, deoarece se obțin rezultate și progrese remarcabile, atât în plan educațional, cât și în dezvoltarea personalității elevilor.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănenii vor plăti mai mult pentru biletele de tren: Vezi noile tarife!

astăzi, 20:40

CFR Călători va opera zilnic, în medie, 1.100 de trenuri din decembrie 2024 și până în decembrie 2025. Potrivit informaţiilor transmise de către Autoritatea pentru Reformă ...

AJOFM Botoșani: Sute de joburi pentru calificați cu studii medii, vezi LISTA completă!

astăzi, 20:00

Pe nivel de studii și calificare, acestea sunt repartizate astfel: pentru candidații cu studii superioare – 29, iar pentru cei cu studii medii – 421. Pentru 369  locuri de muncă se...

Primul tur al alegerilor prezidențiale, VALIDAT de Curtea Constituțională!

astăzi, 19:34

Primul tur al alegerilor prezidențiale a fost validat, iar turul al doilea va fi între Călin Georgescu și Elena Lasconi, în 8 decembrie, a decis luni seară Curtea Constituțională, ca...