Cadre didactice ale unui colegiu din Botoșani, participante la mobilitate în cel mai mare oraș al Turciei! (foto)

Tema cursului din cadrul proiectului, având codul: 2024-1-ROO1-KA121-SCH-OOO21O221 s-a dovedit a fi una interesantă și captivantă: „Metode de stimulare a creativității și imaginației la elevi”.

În perioada 4-8 noiembrie 2024, patru cadre didactice de la Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani au participat la un curs de formare în orașul situat pe două continente, cu o rezonanță istorică impresionantă, Istanbul.

Activitățile de informare și cele practice, discuțiile, dezbaterile au fost găzduite de Hotelul Askok, într-o sală de conferințe primitoare. S-au avut în vedere următoarele aspecte: abordarea integrată a competențelor secolului XXI, avantajele educației STEM – STEAM – STREAM, importanța celor 4 C din educație (comunicare, colaborare, creativitate, gândire critică ). Având în vedere tema cursului, s-a pus accentul pe identificarea metodelor de stimulare a creativității, pe beneficiile inteligenței emoționale, pe rolul dramei (teatrului, jocului de rol) în educație. Pentru a înțelege cât mai concret și practic acest mod de abordare, profesorii participanți au realizat diverse exerciții de improvizație și jocuri didactice. Utile au fost și exersarea aplicațiilor: Coogle, Flipped Classroom, Padlet.

Cea de a cincea zi a fost consacrată evaluării activităților desfășurate și vizitei la o unitate de învățământ din zona asiatică, Liceul Anatolian „Suadiye Haci Mustafa Tarman”, unde s-au realizat schimburi de experiențe.

 Au fost cinci zile intense de perfecționare, dar și de vizite la obiective turistice de neratat: „Moscheea Albastră”, „Hagia Sophia”, „Palatul Dolmabahce”, Croazieră pe Bosfor, Marele Bazar, Cartierul Balat. Cu această ocazie, s-au bucurat papilele gustative de renumita gastronomie turcească, inclusiv de ceaiul și rahatul, pe care le oferă gratis turiștilor.

Revenind la tema cursului, se poate  concluziona faptul că școala de astăzi trebuie să cultive o gândire creatoare. Profesorul creativ dă libertate elevilor să-și spună părerea, respectă opiniile celorlalți, îi încurajează să emită judecăți valoroase, îi antrenează în procesul de evaluare. De aceea aceste cursuri sunt atât de benefice pentru toate cadrele didactice, deoarece se obțin rezultate și progrese remarcabile, atât în plan educațional, cât și în dezvoltarea personalității elevilor.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Hermannstadt a rămas fără autocar. Este blocat la Botoșani!

astăzi, 08:25

FC Hermannstadt a plecat marți la Cluj-Napoca cu un alt autocar, cel care transporta în mod obișnuit echipa fiind defect. Echipa sibiană a rămas în ultima deplasare de la Iași făr...

Fermier din Botoșani, cu 600 de hectare: ”Până astăzi nu am primit niciun leuț din subvenția APIA!”

astăzi, 08:07

Neculai Dulceanu, fermier care lucrează 600 de hectare în zona Moldovei, spune că nu a primit niciun leu din subvenție pentru campania 2024. Deși nu s-a aflat la control și nici nu are n...

Leo Grozavu, după victoria lui FC Botoșani la Buzău: ”Râde lumea de mine dacă zic asta”

astăzi, 07:30

Leo Grozavu, antrenorul lui FC Botoșani, a ținut să evidențieze faptul că elevii săi au făcut o partidă bună, dar și că echipa sa putea puncta de mai multe ori pe tabela de marcaj. &rdqu...