Botoșaniul este gazdă a etapelor naționale a olimpiadelor de limbă rusă și croată-maternă

Botoșaniul este gazdă a etapelor naționale a olimpiadelor de limbă rusă și croată-maternă

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, în perioada 11-14 mai 2023, este gazda etapei naționale a Olimpiadelor de Limba rusă - maternă și Limba croată-maternă.

Invitații organizatorilor la acest eveniment sunt dl. Secretar de stat Zoltan Kallos – Direcția Generală Minorități și Relația cu Parlamentul, dl. Sorin Cornilă – Prefectul Județului Botoșani, dna. Doina Elena Federovici – Președintele Consiliului Județean Botoșani, dl. Cosmin Andrei – Primarul municipiului Botoșani.

Deputatul rușilor lipoveni, dl. Silviu Feodor, și-a anunțat intenția de a fi alături de organizatori și concurenți la aceste olimpiade. Președintele executiv al olimpiadelor este dna Neculai Livia – expert la Ministerul Educației – Direcția Generală Minorități și relația cu Parlamentul.

Deschiderea oficială a olimpiadelor va avea loc astăzi, 12 mai 2023, ora 16:30 – 18:00,  în Sala Cinematografului „Unirea” din Botoșani.

Mâine, 13 mai 2023, vor susține probele aferente olimpiadei de limba croată – maternă un număr de 16 elevi din clasele VII-XII, calificați din județul Caraș Severin.

La Olimpiada de limba rusă – maternă concurează 48 de elevi din clasele VII-XII, proveniți din județele Brăila, Botoșani, Iași, Constanța, Suceava, Tulcea și municipiul București.

Festivitatea de premiere va fi duminică, 14 mai 2023, la Hotel Belvedere.

„Mult succes concurenților și alese mulțumiri colegilor din comisia centrală și comisia de organizare a olimpiadei!”, transmite șeful Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, Bogdan Suruciuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1313

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9800

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1312

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...