67,7% dintre elevii din Botoșani au promovat Evaluarea Națională. Din cei 92% care s-au prezentat

67,7% dintre elevii din Botoșani au promovat Evaluarea Națională. Din cei 92% care s-au prezentat

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani a centralizat rezultatele, înregistrate la Evaluarea Națională, ale absolvenților clasei a VIII-a din unitățile de învățământ preuniversitar din județ, înainte de contestații, în sesiunea 2-27 iunie 2020.

Potrivit unui comunicat de presă emis luni de instituție, situația statistică generală arată că dintre cei 4051 candidați prezenți, 2743 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 67,7%. Spre comparație, anul trecut înainte de contestații rata era de 63,6%, iar în anul 2018 era de 69,3%. La nivel național, în acest an, rata de promovare este de 76,1%, înainte de contestații.

Dintre aceștia, 12 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Rata de participare a fost de 92,03 %, 4051 candidați prezenți, dintr-un total de 4402 elevi înscriși, potrivit sursei citate. 

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 3263 candidați (80.25 %), iar 98 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 2405 candidați (59.32 %) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 57 de candidați au obținut nota 10 (zece).

„Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 - 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează  și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, se specifică în comunicatul IȘJ.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

„În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format”, mai transmite instituția.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un jandarm aflat în timpul liber a prins în flagrant doi suspecți de furt și a salvat viața unui bărbat

astăzi, 15:43
39

Vineri dimineață, un jandarm aflat în timpul liber a observat două persoane care, după ce au scos câteva bancnote dintr-un portofel, l-au aruncat în vegetație și au luat-o la f...

Poliția de Frontieră scoate la concurs, prin încadrare directă, 420 de posturi vacante

astăzi, 15:12
101

Poliția de Frontieră Română a inițiat procedura de ocupare prin concurs, prin încadrare directă, a 420 de posturi vacante de ofiţeri, agenţi de poliţie de frontieră şi personal c...

Campania “Let’s Do It, Romania!” începe în forță la Botoșani

astăzi, 14:21
56

Peste 1500 de voluntari din județul Botoșani s-au înscris până acum pe siteul campaniei “Let’s Do It, Romania!”, pentru a participa, sâmbătă, 18 septembrie, la...