195 de candidați înscriși pe cele 136 de posturi de directori și directori adjuncți

195 de candidați înscriși pe cele 136 de posturi de directori și directori adjuncți

La concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Botoșani, din 202 candidați înscriși, au fost prezenți 191, din care 145 au obținut note mai mari de 7 cu o promovabilitate de 77%, comparativ cu media națională care a fost de 65,8%, ceea ce demonstrează o bună pregătire teoretică și reale competențe de management educațional, declară Irina Telișcă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, și-au exprimat opțiunile pentru funcția dorită și pentru unitatea de învățământ preferată un număr de 143 de candidați, ceea ce denotă interesul de a conduce unitățile de învățământ pe care le pot manageria eficient și profesionist.

Pentru cele 103 posturi de director și 33 de posturi de director adjunct existente în unitățile de învățământ preuniversitar sunt 195 de opțiuni înregistrate. Cea mai mare concurență este la Colegiul Național „A.T. Laurian” Botoșani, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani și Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Dorohoi unde sunt câte 3-4 candidați pentru funcțiile de director și director adjunct. În general, opțiunile candidaților au fost pentru școlile în care sunt sau au fost  titulari sau școli din raza de domiciliu.

<<De asemenea, există 20 de unități de învățământ pentru care nu s-a înregistrat nicio opțiune, 12 din mediul rural și 8 din mediul urban, după cum urmează: Grădinița cu Program Prelungit „Șotron” Botoșani, Grădinița cu Program Prelungit „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 Botoșani, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani, Liceul „Demostene Botez” Trușești,  Școala Gimnazială „Ion Bojoi” Flămânzi, Școala Gimnazială „Teofil Vâlcu” Hănești, Școala Gimnazială Nr. 1 Dângeni, Școala Gimnazială Nr. 1 Mileanca, Școala Gimnazială Nr. 1 Stăuceni, Școala Gimnazială Nr. 1 Ungureni, Școala Gimnazială Nr. 1 Gorbănești, Școala Gimnazială Nr. 1 Mitoc, Școala Gimnazială Nr. 1 Bălușeni, Școala Gimnazială Nr. 1 Cândești, Școala Gimnazială Nr. 1 Copălău,  Școala Gimnazială „Acad. Al. Zub” Vârfu Câmpului, Școala Gimnazială „Dimitrie Brândză” Viișoara, Școala Gimnazială „Nicolae Călinescu” Coșula și Școala Gimnazială „Tiberiu Crudu” Tudora>>, mai scriu autoritățile din educație.

Pentru unitățile școlare menționate anterior nu se va constitui comisie de interviu.

Conform Calendarului de concurs, proba de interviu se va desfășura în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021, în centrul special organizat la Palatul Copiilor Botoșani. În ceea ce privește organizarea și planificarea interviurilor pentru candidații rămași în cursă, probele vor începe cu candidații singuri pe loc. 

Prin Hotărâri de Consiliu Local și Hotărâri de Consiliu Județean au fost desemnați câte un reprezentant în comisiile de evaluare pentru fiecare unitate de învățământ, cu excepția UAT-urilor: Santa Mare, Ipotești, Răuseni, Mihăileni, Mihălășeni, Hlipiceni; în acest caz reprezentantul CL va fi înlocuit cu al treilea profesor desemnat de Consiliul profesoral al școlii.

Toate unitățile de învățământ au desemnat în comisiile de evaluare câte 3  profesori, 2 cadre didactice titulare plus o rezervă.

În ceea ce privește unitățile de învăţământ universitar, menționăm că Universitatea „Al. I. Cuza” Iași a desemnat 3 profesori universitari, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a desemnat 33 de cadre didactice universitare în comisiile de concurs, iar Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani a desemnat un reprezentant al instituției.

(Comunicat de presă emis de Inspectoratul Școlar Județean din Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
142

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
129

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1048

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...