Ziua Pământului marcată de elevii a două școli din Botoșani (fotogalerie)

 Ziua Pământului marcată de elevii a două școli din Botoșani (fotogalerie)

„Ce dar am putea să-ți facem de ziua ta, planeta noastră dragă?”... a fost întrebarea la care au căutat răspuns elevi și profesori de la două școli din orașul Botoșani, și anume Școala Gimnazială Nr. 12 și Școala Gimnazială „Grigore Antipa”.

Care este darul făcut planetei? Derularea de activități prin care să-i sensibilizăm pe oameni față de problematica deșeurilor care tind, din păcate, să sufoce pământul. Proiectul este intitulat „Să facem planeta să zâmbească! (...reducând/reutilizând/refolosind deșeurile)”.

Coordonatorii proiectului sunt profesorii Gabi Nechifor, Lăcrămioara Bălan, Lăcrămioara Cocuți, care au îndrumat elevii din cele două școli. Aceștia au învățat despre deșeuri, reducerea, reutilizarea lor, precum și despre colectarea selectivă a acestora.

Elevii au vizionat filme documentare referitoare la deșeuri și poluare, apoi au desfășurat numeroase alte activități practice, cum ar fi campanii de colectare de maculatură, paradă a costumelor eco, crearea de desene/colaje/postere pe tema proiectului, realizarea unor obiecte prin refolosirea unor deșeuri (Dă viață unui deșeu...) etc. La finalul proiectului s-au organizat în școli și la sediul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani expoziții cu lucrări realizate de către elevi. 

Fiecare dintre activitățile derulate a fost un pas în demersul de a-i determina pe elevi și adulți să fie mai responsabili în legătură cu deșeurile pe care le produc zi de zi. Cu siguranță, în acest mod reușim... să facem Pământul să zâmbească.








(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
41

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
49

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
33

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...