Valeriu Iftime la Arad, unde a semnat un contract de 80 de milioane de euro: ”Am obosit în fotbal, dar...”

Firma botoșăneană Elsaco a câștigat la Arad un contract de aproape 80 de milioane de euro. Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, în același timp și președintele Camerei de Comerț și Industrie Botoșani, a vorbit la conferința de presă și despre fotbal.

Valeriu Iftime la Arad, unde a semnat un contract de 80 de milioane de euro: ”Am obosit în fotbal, dar...”

 Valeriu Iftime  Foto: aradon.ro

Joi dimineață, la Primăria Arad a avut loc o conferință de presă la care a participat și Valeriu Iftime, care a fost provocat de ziariști să vorbească și despre fotbal.

„Sincer, am obosit în fotbal, dar e cel mai frumos și cel mai iubit sport. Este locul în care faci oameni fericiți. Este extraordinar de frumos să ai un stadion nou, în care vezi mii de oameni care vin și sunt cu adevărat fericiți, simt ceva special. Fotbalul e un mare ambasador”, a spus Valeriu Iftime la conferința de presă, potrivit aradon.ro.

La rândul său, Călin Bibarț, primarul municipiului Arad, a spus: „Am atins subiectul încă dinaintea meciului de la Arad. I-am spus, în glumă, domnului Iftime, să nu se mai prezinte la meciul cu UTA, că e mai economic așa, însă până la urmă nu a fost așa (n.r. – FC Botoșani a luat un punct). Am vorbit și ulterior, tot așa, amical, fără a condiționa rezultatul echipelor. Tot așa cum nu suntem în postura de a condiționa cu finanțarea, ca să fiu foarte clar. Cu toate că domnul Iftime și firma sa sunt un exemplu, printre puținele din țară, poate doar Hagi mai face asta, cum se poate susține o echipă din bani privați”.

Firma botoșăneană Elsaco a câștigat a câștigat, la Arad, licitația pentru pentru proiectare, asistență tehnică și execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții „Sursă de producere energie termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență la CET Hidrocarburi SA”, Aradul fiind primul municipiu din țară care finalizează procedura de achiziție pe această axă de finanțare.

Valoarea investiției prin PNRR este de peste 397 de milioane de lei (79,8 milioane de euro), aceasta urmând să fie finalizată până în februarie 2026, câștigătoarea fiind Asocierea Elsaco Electronic – lider asociere cu Elsaco Engineering – asociat 1 și Vestra Industry  – asociat 2.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
1066

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
90

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
344

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...