Valeriu Iftime la Arad, unde a semnat un contract de 80 de milioane de euro: ”Am obosit în fotbal, dar...”

Firma botoșăneană Elsaco a câștigat la Arad un contract de aproape 80 de milioane de euro. Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, în același timp și președintele Camerei de Comerț și Industrie Botoșani, a vorbit la conferința de presă și despre fotbal.

Valeriu Iftime la Arad, unde a semnat un contract de 80 de milioane de euro: ”Am obosit în fotbal, dar...”

 Valeriu Iftime  Foto: aradon.ro

Joi dimineață, la Primăria Arad a avut loc o conferință de presă la care a participat și Valeriu Iftime, care a fost provocat de ziariști să vorbească și despre fotbal.

„Sincer, am obosit în fotbal, dar e cel mai frumos și cel mai iubit sport. Este locul în care faci oameni fericiți. Este extraordinar de frumos să ai un stadion nou, în care vezi mii de oameni care vin și sunt cu adevărat fericiți, simt ceva special. Fotbalul e un mare ambasador”, a spus Valeriu Iftime la conferința de presă, potrivit aradon.ro.

La rândul său, Călin Bibarț, primarul municipiului Arad, a spus: „Am atins subiectul încă dinaintea meciului de la Arad. I-am spus, în glumă, domnului Iftime, să nu se mai prezinte la meciul cu UTA, că e mai economic așa, însă până la urmă nu a fost așa (n.r. – FC Botoșani a luat un punct). Am vorbit și ulterior, tot așa, amical, fără a condiționa rezultatul echipelor. Tot așa cum nu suntem în postura de a condiționa cu finanțarea, ca să fiu foarte clar. Cu toate că domnul Iftime și firma sa sunt un exemplu, printre puținele din țară, poate doar Hagi mai face asta, cum se poate susține o echipă din bani privați”.

Firma botoșăneană Elsaco a câștigat a câștigat, la Arad, licitația pentru pentru proiectare, asistență tehnică și execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții „Sursă de producere energie termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență la CET Hidrocarburi SA”, Aradul fiind primul municipiu din țară care finalizează procedura de achiziție pe această axă de finanțare.

Valoarea investiției prin PNRR este de peste 397 de milioane de lei (79,8 milioane de euro), aceasta urmând să fie finalizată până în februarie 2026, câștigătoarea fiind Asocierea Elsaco Electronic – lider asociere cu Elsaco Engineering – asociat 1 și Vestra Industry  – asociat 2.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă o parohie vacantă în Botoșani, se caută preot pentru aproape 160 de familii!

Vineri, 12 Aprilie 2024
816

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat vineri, 12 aprilie 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc ...

Poarta Focșanilor. Ce se întâmplă cu Moldova în caz de război?

Vineri, 12 Aprilie 2024
456

Ce se întâmplă cu Moldova în cazul unui război cu RusiaIstoricul dărăbănean Dorin Dobrincu a consemnat zilele trecute pe Facebook două declarații îngrijorătoare pen...

Olimpicii din ”Laurian”: Pasiunea pentru geografie aduce performanță școlară!

Vineri, 12 Aprilie 2024
525

Geografia, știința care studiază Pământul, s-a dezvoltat ca o disciplină cuprinzătoare care încearcă să înțeleagă Pământul cu toate complexitățile sale naturale ș...