Proiect de peste 95 de milioane de lei pentru dezvoltarea şi extinderea sistemului informatic al APIA

Proiect de peste 95 de milioane de lei pentru dezvoltarea şi extinderea sistemului informatic al APIA

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de investiţii, în valoare de 95,152 milioane de lei, pentru dezvoltarea şi extinderea sistemului informatic al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în vederea gestionării cererilor de plată, finanţarea proiectului fiind realizată de la bugetul de stat şi din fonduri externe nerambursabile.

„Gestionarea integrată a colaborării dintre instituţiile statului şi fermieri, prin intermediul unui sistem informatic performant, este esenţială pentru alocarea la timp a fondurilor cuvenite solicitanţilor de cereri de plată depuse la APIA, precum şi pentru simplificarea procedurilor aferente acordării acestor fonduri. De asemenea, prin crearea şi gestionarea unui sistem integrat de administrare şi control este asigurată trasabilitatea sumelor puse la dispoziţie de Comisia Europeană pentru dezvoltarea agriculturii româneşti, în conformitate cu legislaţia naţională şi europeană”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Ionuţ Chesnoiu.

Potrivit unui comunicat al MADR, aplicaţiile dezvoltate se vor afla în proprietatea APIA, beneficiar direct fiind personalul din centrele judeţene, locale şi aparatul central, care vor utiliza aplicaţiile informatice dezvoltate pentru punerea în aplicare a politicii comune specifice din aria de competenţă a APIA, dar şi fermierii români ale căror cereri de plată vor putea fi procesate şi gestionate în sistemul integrat de administrare şi control, asigurând o bună verificare în vederea protejării intereselor financiare ale Comisiei Europene.

Finanţarea proiectului de investiţii se realizează de la bugetul de stat şi din fonduri externe nerambursabile, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate prin lege.

Conform datelor APIA, proiectul se va derula pe o perioadă de patru ani iar fondurile alocate vor fi eşalonate astfel: în anul I - 23,788 milioane de lei, în anul II - 33,788 milioane de lei, în anul III - 23,788 milioane de lei, iar în anul IV - 13,788 milioane de lei.

(Editor: R.A.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

STUDIU: Somnul cu o sursă de lumină în cameră îngrașă și crește riscul unor afecțiuni grave

astăzi, 19:42
199

Expunerea la orice fel de lumină în timpul somnului crește riscul de obezitate şi alte probleme grave de sănătate, este concluzia unui studiu recent citat de CNN. Chiar și lumina slabă po...

Drapelul României sărbătorit de social-democrații botoșăneni (fotogalerie)

astăzi, 19:34
105

Drapelul României reprezintă mai mult decât o pânză tricoloră pe care o vedem arborată la sediile instituțiilor publice, pe lăncile militarilor ori în competițiile sport...

În cazul unui zbor anulat, cei afectați pot cere despăgubiri de până la 600 de euro

astăzi, 13:01
142

Legislația europeană le permite celor ce au de suferit din cauza unui zbor anulat să ceară companiei de transport o compensație ce poate ajunge și la 600 de euro. În plus, după cum a stab...