FOTO: Alcool etilic produs ilegal într-o fabrică de cosmetice, la Botoșani

FOTO: Alcool etilic produs ilegal într-o fabrică de cosmetice, la Botoșani

Luni, 29 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Botoșani au efectuat  o percheziţie la punctul de lucru al unei societăți comerciale din Botoșani, într-un dosar de înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau produse, aflat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, anunță Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

„Deși agentul economic nu ar deține autorizația necesară emisă de Ministerul Sănătății, la punctul de lucru ar fi fost obținute diferite produse biocide destinate comerţului exterior în diferite state UE şi non-UE şi care ar fi avut în componență 70% alcool etilic, ce ar fi fost, ulterior, denaturat cu diferite substanţe”, relatează Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

De asemenea, a fost constatat faptul că punctul de lucru al societății respective are autorizație doar pentru activități de „ambalare, fabricarea altor produse alimentare, prepararea ceaiului și a cafelei, precum și fabricarea parfumurilor și a produselor cosmetice”.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că agentul economic nu ar fi producător autorizat de alcool etilic şi nici nu s-ar fi aprovizionat cu un asemenea produs accizat.

„În fapt, pentru obţinerea alcoolului etilic, ce ar fi fost folosit la prepararea biocidelor, acesta ar fi achiziționat în perioada mai-iunie 2020 (de la doi producători naţionali autorizaţi de Ministerul Sănătăţii), aproximativ 20.000 de litri de alcool sanitar”, a adăugat Nenișcu.

Ulterior, ar fi supus alcoolul unui proces de filtrare, pentru care ar fi folosit o instalaţie artizanală, destinată în mod obişnuit filtrării produselor viticole.

Potrivit sursei citate, în urma percheziției, poliţiştii au ridicat mostre conţinând alcoolul rezultat în urma filtrării artizanale (ce vor fi analizate în laborator autorizat), precum și alte probe pentru soluţionarea cauzei.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcției de Sănătate Publică și al Biroului Vamal de Interior din Botoșani.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
53

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
98

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
129

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...