DGRFP organizeaza pe data de 8 noiembrie o licitatie ce are ca prevedere bugetara suma de 11,9 milioane lei, fara TVA, adica 25,9 milioane euro. In total vor fi achizitionate 2.617 statii de lucru, din care doar 136 vor fi portabile, restul fixe.
Astfel, un computer va costa, conform estimarilor, aproximativ 1.000 euro. Cert este ca achizitia Finantelor va trezi cu siguranta interesul operatorilor economici, scrie bzi.ro.
"Achizitia are ca scop reinnoirea infrastructurii de lucru fixe a DGRFP Iasi si institutiilor publice din subordine. Se are in vedere cresterea nivelului de securitate si performanta, asigurarea unei solutii moderne si flexibile care sa raspunda cerintelor institutiei de sustinere a activitatii curente a organizatiei, de crestere a gradului de eficienta, performanta si securitatea, care se va realiza prin reinnoirea statiilor de lucru. Este foarte importanta achizitionarea noilor statii de lucru fixe cu sisteme de operare moderne, capabile sa raspunda ultimelor tipuri de atacuri cibernetice (...) Activitatea zilnica a personalului din cadrul DGRFP Iasi se desfasoara prin intermediul aplicatiilor specifice instalate pe diverse generatii de statii de lucru, multe dintre ele iesite din ciclul de viata tehnologic", se arata in caietul de sarcini.
In pretul mentionat intra accesoriile calculatoarelor si licentele software. Se cauta procesoare echivalente unui Intel I5 - 6 nuclee, memorie 6bGB Ram, HDD 516 GB, monitor, placa de sunet, placa video etc.
Recent, DGRFP a anuntat alta licitatie pentru cumpararea altor calculatoare. De data asta este vorba de un numar de 256. Procedura este programata pentru data de 25 octombrie si are o prevedere bugetara de 594.957 lei, fara TVA.
Conform calculelor, un calculator nu va costa mai mult de 2.228 lei, adica 500 euro. Procesorul va avea 2 nuclee, cu o frecventa minima de 2 Ghz, 4Gb RAM, placa video integrata, placa audio, HDD de 500 Gb, monitor de 21.5 inch, FullHD si altele.
"Toate echipamentele, consumabilele (bateriile), perifericele si accesoriile vor avea data de fabricatie în ultimele 6 luni, raportat la data limita stabilita pentru depunerea ofertelor, iar timpul de livrare la sediile beneficiarului va fi de maximum 15 zile. Termenul de fabricatie maxim impus creeaza achizitorului confortul minim necesar privind existenta pieselor de schimb si a accesoriilor compatibile pe o perioada adecvata. Durata medie de exploatare a echipamentelor în cadrul ANAF este de minimum 5 ani", se arata in caietul de sarcini, conform sursei citate.