Dolarul american atinge un nou record față de leu și euro

Dolarul american atinge un nou record față de leu și euro

Dolarul a atins un nou record față de leu și euro, moneda americană continuându-și trendul ascendent început la începutul anului. Banca Națională a României a afișat miercuri un curs de 5,1794 lei pentru un dolar, în creștere cu 4 bani față de ziua de marți.

Cu o zi în urmă, dolarul câștigase doi bani față de leu și stabilise o nouă valoare record, de 5,1379 lei. Dolarul american a început anul la 4,3559 lei pe unitate și a înregistrat și mici scăderi, însă după aproape nouă luni a câștigat 82 de bani față de moneda națională. Moneda națională s-a depreciat și în raport cu euro, cursul afișat de banca centrală indicând 4,9479 lei pentru o unitate.

Moneda europeană a înregistrat o creștere firavă, de 0,42 bani. Euro a pornit anul la valoare de 4,9474 și a avut fluctuații foarte mici până la mijlocul lunii iulie, când a pornit pe un curs descendent care a culminat cu atingerea nivelului de 4,8215 lei în data de 5 septembrie. De atunci, moneda europeană a recâștigat teren în raport cu leul și ajuns la un nivel similar cu cel din primul semestru, potrivit Digi24.

Francul elvețian și-a continuat creșterea și a atins 5,2155 de lei miercuri (28 septembrie), leul depreciindu-se în raport cu francul cu 2 bani. Cu o zi în urmă, BNR a calculat pentru francul elvețian un curs de 5,1954.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
280

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
479

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
144

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...