APIA: Peste 27.500 de fermieri au depus cereri de plată pentru intervenții finanțate din fonduri europene

APIA: Peste 27.500 de fermieri au depus cereri de plată pentru intervenții finanțate din fonduri europene

APIA CJ Botosani a finalizat în data de 31 mai 2023 primirea, fără penalități, a cererilor de plată aferente intervențiilor în sectorul vegetal și zootehnic finanțate din Fondul european de garantare agricolă şi de la bugetul de stat și a intervenţiilor specifice dezvoltării rurale delegate.

Și în acest an marcat de schimbarea modului de abordare a asigurării finanțării, reguli noi, condiții de eligibilitate adaptate noilor cerințe impuse de PAC, solicitanții de sprijin financiar au manifestat un interes sporit față de intervențiile și schemele de plăți care beneficiază de fonduri alocate prin PNS 2023- 2027.

Astfel, un număr de 27.699 solicitanți au depus cereri de plată pentru o suprafață de 292.829,88 ha, reprezentând un procent de 101,03% față de suprafața  anului 2022, ceea ce reprezintă garanția desfășurării unei activități agricole conforme cu standardele promovate de Comisia Europeană.

În cele 17 campanii derulate până acum suprafața înscrisă la finanțare a crescut de la 265.252,49 ha (în 2007) la  292.829,88 ha (în 2023), cu efecte vizibile în creșterea productivității, modernizarea tehnicii de lucru și îmbunătățirea actului de management prin creșterea atractivității domeniului agricol.

Obiectivul instituției de a contribui la dezvoltarea continuă a activității agricole din județ a fost înțeles de utilizatorii de terenuri agricole și crescătorii de animale care și-au dat interesul să completeze și să depună în termen cererile de plată, asigurându-i de întregul sprijin și colaborarea funcționarilor noștri și pe parcursul următoarelor etape de verificare administrativă.

APIA Botoșani va continua să primească până în data de 9 iunie cereri de sprijin pentru care se va calcula un procent de penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de intârziere. 

(Comunicat de APIA Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O livadă din apropierea unei comune din Botoșani în pericol din cauza flăcărilor, pompierii trag un nou semnal de alarmă! (foto)

astăzi, 13:55
4

Aproximativ un hectar de vegetație uscată a ars, joi, într-o livadă din apropierea localității Buhăceni.La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Tru...

Adrian a dispărut de două zile, anunțați Poliția dacă îl vedeți!

astăzi, 13:48
15

Adrian Bajureanu s-a născut în Dorohoi, dar este este domiciliat în localitatea Hudești, județul Botoșani. Familia a cerut ajutor pentru a-l găsi, apelul fiind făcut public pe site-u...

Tânăr beat turtă prins conducând un moped într-o comună din Botoșani, s-a luat și la harță cu polițiștii!

astăzi, 13:32
62

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe raza comunei Concești, județul Botoșani, un moped condus de un t&a...