APIA: Peste 27.500 de fermieri au depus cereri de plată pentru intervenții finanțate din fonduri europene

APIA: Peste 27.500 de fermieri au depus cereri de plată pentru intervenții finanțate din fonduri europene

APIA CJ Botosani a finalizat în data de 31 mai 2023 primirea, fără penalități, a cererilor de plată aferente intervențiilor în sectorul vegetal și zootehnic finanțate din Fondul european de garantare agricolă şi de la bugetul de stat și a intervenţiilor specifice dezvoltării rurale delegate.

Și în acest an marcat de schimbarea modului de abordare a asigurării finanțării, reguli noi, condiții de eligibilitate adaptate noilor cerințe impuse de PAC, solicitanții de sprijin financiar au manifestat un interes sporit față de intervențiile și schemele de plăți care beneficiază de fonduri alocate prin PNS 2023- 2027.

Astfel, un număr de 27.699 solicitanți au depus cereri de plată pentru o suprafață de 292.829,88 ha, reprezentând un procent de 101,03% față de suprafața  anului 2022, ceea ce reprezintă garanția desfășurării unei activități agricole conforme cu standardele promovate de Comisia Europeană.

În cele 17 campanii derulate până acum suprafața înscrisă la finanțare a crescut de la 265.252,49 ha (în 2007) la  292.829,88 ha (în 2023), cu efecte vizibile în creșterea productivității, modernizarea tehnicii de lucru și îmbunătățirea actului de management prin creșterea atractivității domeniului agricol.

Obiectivul instituției de a contribui la dezvoltarea continuă a activității agricole din județ a fost înțeles de utilizatorii de terenuri agricole și crescătorii de animale care și-au dat interesul să completeze și să depună în termen cererile de plată, asigurându-i de întregul sprijin și colaborarea funcționarilor noștri și pe parcursul următoarelor etape de verificare administrativă.

APIA Botoșani va continua să primească până în data de 9 iunie cereri de sprijin pentru care se va calcula un procent de penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de intârziere. 

(Comunicat de APIA Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tradiții și obiceiuri în Ajun de Sfântul Andrei, usturoi pus la uși și busuioc sub pernă

Miercuri, 29 Noiembrie 2023
73

Există câteva tradiții și obiceiuri în Ajun de Sfântul Andrei 2023 pe care oamenii le respectă cu sfințenie, iar printre ele se numără usturoiul pus la uși, dar și pusul de ...

În acest sfârșit de săptămână, Teatrul „Mihai Eminescu” invită botoșănenii la spectacolul „La Academie” de Alexandra Felseghi

Miercuri, 29 Noiembrie 2023
144

”Sărbătorim luna cadourilor cu un cadou special pentru spectatorii noștri dragi. Fă un cadou special cuiva drag și oferă-i în dar un spectacol de teatru! La spectacolele din luna dec...

Măsurile de ordine publică stabilite de autorități pentru perioada 30 noiembrie - 3 decembrie 2023 în județul Botoșani

Miercuri, 29 Noiembrie 2023
60

În contextul zilelor libere ocazionate de Sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României, structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au dispus o serie de ...