(P) 9 tipuri de activități care îți pot aduce zâmbetul pe buze

Uneori, ne este greu să găsim motive să fim fericiți. Petrecem prea mult timp gândindu-ne la lucrurile care ne lipsesc, în loc să ne concentrăm pe toate lucrurile frumoase pe care le avem. Se spune că zâmbetul este cel mai bun medicament, ce aceea îți propunem 9 activități care ți-l pot aduce pe buze.

1. Vizionarea sportului preferat
Sportul este una dintre cele mai importante surse de satisfacții, chiar dacă nu îl practici în mod activ. Probabil că nu există român care să nu fi zâmbit din toată inima după succesul lui David Popovici de la Jocurile Olimpice de la Paris. De asemenea, microbiștii beneficiază de diferite tipuri de bonus pentru a miza pe echipele favorite, astfel ca succesul acestora să le aducă o bucurie dublă.

2. Savurarea unui film de comedie
Cel mai scurt și mai sigur drum spre bună dispoziție este vizionarea unui film sau a unui serial de comedie. Poți revedea ceva ce te-a făcut să râzi în hohote, ca să mergi la sigur, sau poți căuta o producție nouă, luând ca reper actorii din distribuție. Dacă te distrează Adam Sandler, verifică dacă mai este vreun film al său pe care nu l-ai văzut.

3. Reluarea legăturii cu un prieten
Viața de adult este una foarte solicitantă, în care timpul liber este limitat. Abia dacă mai găsești timp să vorbești cu familia și cu cei mai apropiați prieteni. Cu siguranță că există un amic cu care aveai o legătură strânsă odată, care s-a pierdut peste ani din cauza lipsei de comunicare. Sună-l sau trimite-i un mesaj online. Vei trăi o stare de bine.


4. Urmărirea răsăritului și apusului
Unul dintre momentele speciale ale vieții este urmărirea răsăritului sau a apusului. A rezerva un moment pentru a admira ritmurile zilnice ale planetei contribuie la îmbunătățirea stării psihice. A te trezi puțin mai devreme pentru a vedea răsăritul, sau a fi la locul potrivit ca să vezi apusul, este un efort care merită pe deplin, pentru că generează un sentiment de uimire asociat cu bunăstarea mentală.

5. Organizarea unui răsfăț culinar
Mâncarea are un efect direct asupra stării de spirit, datorită reacțiilor chimice care au loc la nivelul creierului.  Ciocolata este cunoscută că generează un sentiment de fericire greu de egalat. De asemenea, bananele sunt bogate în vitamina B6, care stimulează producția de serotonină și dopamină, neurotransmițătorii responsabili cu voia bună. Un răsfăț culinar te transformă într-un om fericit.

6. O baie relaxantă
O baie relaxantă menține inima sănătoasă, este excelentă pentru piele, calmează durerile musculare și are efect împotriva îmbătrânirii, ceea ce nu poate decât să îți aducă zâmbetul pe buze. Băile cu temperaturi medii au efect reconfortant, iar cele cu temperaturi ridicate sunt recomandate pentru combaterea insomniei. Băile cu sare au acțiune antiinflamatorie.

7. Cititul unei cărți interesante
Cine citește mai mult are un nivel scăzut al stresului. De fiecare dată când citim o carte trebuie să memorăm personajele, trecutul lor, spațiul, acțiunea, conflictul, intriga. Pe măsură ce creierul înregistrează toate acestea, memoria devine mai eficientă. De asemenea, cu cât citim mai mult, devenim mult mai creativi și ni se induce o stare generală de fericire. Poți citi și o carte cu bancuri.

8. Meditația în mijlocul naturii
Natura ne oferă un cadru natural de liniște și calm. Sunetul păsărilor, murmurul râurilor, vântul prin copaci și sunetul valurilor de mare pot crea o atmosferă liniștită și plăcută pentru practica meditației. Această liniște naturală facilitează intrarea într-o stare profundă de relaxare. Fiind în mijlocul naturii, te simți conectat cu elementele naturii: pământul, apa, aerul și soarele.

9. Plimbarea în ploaie
În zilele cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius, ploaia vine ca o binecuvântare. Nu te ascunde în casă, ci ieși la o plimbare sub picăturile care revigorează natura. Atunci cât te plimbi în ploaie, simți că toată strada este a ta, pentru că nu vezi mulți oameni în jur. O asemenea plimbare, în aerul cel mai curat, calmează mintea, corpul și sufletul. Dacă nu ai încercat până acum așa ceva, nu rata următoarea ocazie.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime la discuție cu Grozavu: ,,Le-am promis oamenilor din Botoșani că anul ăsta nu vor mai avea emoțiile de anul trecut”! (Video)

Saturday, 18 January 2025

Valeriu Iftime, finanțatorul clubului FC Botoșani, a postat, sâmbătă, 18 ianuarie, un clip video în care își arată mulțumirea către actualul antrenor al echipei FC Botoșani....

Creștinii ortodocși care respectă calendarul de stil vechi au marcat astăzi Ajunul Bobotezei și se pregătesc de sărbătorirea Botezul Domnului!

Saturday, 18 January 2025

Potrivit canoanelor bisericești, Mântuitorul Iisus Hristos a început să propovăduiască atunci când a împlinit 30 de ani, după ce a primit botezul în apa Iordanului d...

Elevii din clasele primare, excluși de la olimpiadele și concursurile școlare în 2025!

Saturday, 18 January 2025

Elevii claselor primare nu pot participa în anul școlar 2024-2025 la olimpiadele și concursurile școlare naționale ale căror calendare de desfășurare au fost anunțate recent de ministeru...