3 jocuri interesante cu numere pe care le poți juca online în 2023

3 jocuri interesante cu numere pe care le poți juca online în 2023

Vă propunem 3 jocuri interesante cu numere care pot fi practicate online din navigatorul web, fără să fie nevoie să instalați o aplicație. Acestea sunt cât se poate de variate, astfel încât fiecare persoană va găsi cel puțin o opțiune atractivă pentru a-și petrece timpul liber.

2048

2048 este un joc de tip puzzle cu piese glisante care a fost creat într-un weekend de programatorul italian Gabriele Cirulli, în anul 2014, la scurtă vreme după „nebunia” faimosului joc Flappy Bird, care s-a bucurat de o notorietate la scară mondială cu doar un an în urmă. Creatorul pretinde că 2048 este o variantă „îmbunătățită” a jocului Threes.

Jocul se desfășoară într-o casetă cu 16 căsuțe. Fiecare joc începe cu două casete care conțin cifra 2, iar apoi jucătorul trebuie să gliseze cifrele de pe tablă folosind săgețile. Atunci când două numere de aceeași valoare se ciocnesc, acestea se unesc: de exemplu, 2 și cu 2 se unesc într-o căsuță cu valoarea 4, 32 cu 32 se unesc într-o căsuță cu valoarea 64 și așa mai departe.

Principala diferență între Threes și 2048 este că la cel din urmă, atunci când utilizatorul apasă pe o săgeată, căsuțele sunt împinse la maxim în direcția respectivă, în timp ce la Threes se deplasează doar câte o căsuță.
Tabla devine din ce în ce mai încărcată pe măsură ce se înaintează în joc, ceea ce face ca îndeplinirea obiectivului de a atinge numărul 2048 să reprezinte o adevărată provocare.

Ruletă

Blaise Pascal a inventat roata de ruletă în Franța secolului XVII, în timp ce încerca să creeze un „Perpetuum mobile”. Ulterior, aceasta a fost preluată și folosită pentru divertisment, dar mulți matematicieni s-au folosit de acest joc pentru a încerca să conceapă fel și fel de formule.

În prezent, există două variante foarte populare ale acestui joc: dacă ruleta Europeană are un singur zero, cea Americană are două zerouri, dar și o așezare diferită a numerelor pe roata de ruletă, astfel încât diferențele sunt notabile pentru jucătorii experimentați, care sunt deja familiarizați cu anumite tipuri de pariuri precum sunt cele pe „Vecinii lui Zero”, „Tiers du Cylindre” și „Orphelins”.

Ruleta poate fi jucată online de pe computer sau mobil, fie sub forma unui joc virtual, fie într-un format live, în care un crupier face jocul pentru participanții care asistă prin intermediul transmisiunii audio-video.

Macaua

Pe lângă faptul că pot fi foarte distractive, jocurile de cărți ne ajută să ne familiarizăm cu teoria probabilităților, precum și să ne obișnuim să luăm decizii spontane. Macao este unul dintre cele mai cunoscute jocuri de cărți în România.

La început, fiecare participant primește câte 5 cărți, iar din cărțile rămase pe masă se întoarce una cu fața în sus. Apoi, jucătorii trebuie să pună, pe rând, câte o carte, care să aibă aceeași valoare sau același simbol precum ultima carte de pe masă; dacă are un As în mână, jucătorul poate cere schimbarea simbolului, iar dacă nu are cum să pună nimic joc, acesta trebuie să tragă o carte din pachet.

Câștigătorul este cel care rămâne primul fără nicio carte în mână. Cărțile 2, 3 și jokerii reprezintă pedepse pentru adversari, întrucât aceștia trebuie să tragă 2, 3, 5 sau 10 cărți de jos atunci când li se pune înainte o astfel de carte – în cazul în care nu au o altă carte de joc pe care o pot pune jos pentru a duce pedeapsa la următorul jucător. Așezarea pe masă a unui pătrar reprezintă o pedeapsă mai mică, în sensul că îl obligă pe următorul să stea o tură, asta dacă nu are un alt pătrar pentru a pasa pedeapsa.


Un lucru important în acest joc este prezența de spirit. Atunci când jucătorul rămâne cu o singură carte, trebuie să spună imediat cu voce tare cuvântul „Macaua”, pentru că, dacă un altul face acest lucru înaintea lui, jucătorul va fi penalizat și va trebui să tragă 5 cărți din pachet.

Imprevizibilitatea reprezintă farmecul acestui joc, în cadrul căruia roata se poate întoarce de un număr infinit de ori și este întotdeauna greu de prezis cine va câștiga următoarea mână.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
22

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
41

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
34

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...