Weekend cultural la Botoșani. Cetățenii sunt așteptați la Zilele Culturii Tradiționale și Zilele Chișinăului (video)

Weekend cultural la Botoșani. Cetățenii sunt așteptați la Zilele Culturii Tradiționale și Zilele Chișinăului (video)

Timp de trei zile, la Botoșani vor avea loc Zilele Culturii Tradiționale și Zilele Chișinăului, eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.

Evenimentul debutează vineri, la ora 12:00, în sala „Mihai Eminescu” de la Hotel Rapsodia, unde va avea loc Simpozionul Tradiției și Contemporaneității.

„Deschiderea oficială va avea loc vineri, de la ora 12:00, în sala Mihai Eminescu de la Hotel Rapsodia, unde va avea loc Simpozionul Tradiției și Contemporaneității. În cadrul acestui simpozion vor avea loc două lansări de carte și o vom premia pe Auria Cojocaru, din Ungureni, care, recent, a obținut titlul onorific de Tezaur Uman Viu din partea Ministerului Culturii. Bogdan Mihai Simion, care vine la Botoșani pentru recital, va avea la deschiderea oficială o întâlnire, un dialog cu publicul, așa cum își dorește. Așa că dacă aveți curiozități din zona culturii tradiționale vă așteptăm alături de noi”, a declarat Iustina Irimia-Cenușă, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani, în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc, joi, la sediul instituției.

Vineri după-amiază, activitatea se va muta pe Pietonalul Unirii, unde timp de trei zile va răsuna muzica tarafurilor, fanfarelor și jocurile populare ale ansamblurilor de dansuri și jocuri populare.

„Vineri după-amiază vom avea recitalul lui Bogdan Simion alături Lăutarii de Mătase, iar apoi începe ediția a V-a Festivalului Concurs de tarafuri. La final vom avea o surpriză pentru cei care rămân alături de noi pe Pietonalul Unirii. Seara se va încheia cu vizionarea unui film în aer liber”, a adăugat Iustina Irimia-Cenușă.

Sâmbătă, evenimentul cultural va începe la ora 12:00, la Memorialul Ipotești, unde va avea loc un vernisaj de pictură, susținut de curatorul Florina Breazu, președinta Artiștilor Clasici din Republica Moldova, Chișinău. După-amiază începe concursul fanfarelor, începând cu ora 17:00. De asemenea, seara se va încheia cu un film pe Pietonalul Unirii.

„Duminică, tot de la ora 17:00 botoșănenii sunt așteptați pe Pietonal, pentru a se bucura de joc tradițional. Vor fi peste 11 ansambluri, care vor urca pe scena noastră, iar seara se va încheia cu concertul Lupilor lui Calancea. În tot acest timp avem meșteri populari pe pietonal, produse tradiționale gastronomice moldovenești”, a spus, în final, managerul CJCPCT.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Tânăr din Caraș-Severin, prins în județul Botoșani, la volanul unui autoturism, deși nu are permis de conducere

astăzi, 12:57
11

În cursul zilei de duminică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 din Mihăileni au oprit pentru control, pe Drumul Județean 291B, un autoturism condus de un tânăr...

Dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului

astăzi, 12:51
13

Doi bărbați, de 34, respectiv 59 de ani, s-au ales cu dosare penale, după ce au băut mai multe pahare de alcool și au ieșit la plimbare cu mașina.Potrivit unui comunicat de presă emis de c...

Bărbat băgat în arestul IPJ, după ce a refuzat să fie testat cu etilotestul și prelevarea de mostre de sânge

astăzi, 12:23
46

La data de 14 august 2022, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 din Darabani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 38 de ani, cercetat sub ...