Weekend cu spectacole oferite de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”

Weekend cu spectacole oferite de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani vă invită, în acest sfârșit de săptămână, la spectacolele „Iona” de Marin Sorescu și „Proștii sub clar de lună” de Teodor Mazilu.

Sâmbătă, de la ora 19:00, va fi jucată piesa „Iona” de Marin Sorescu , la Cinematograful „Unirea”, o coproducție a Teatrului botoșănean și Facultatea de Teatru (Regie) a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Regia artistică este semnată de Bianca Laiu, scenografia de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia este compusă de Victoria Bucun.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Alexandru Dobynciuc și Petruț Butuman.

Spectacolul este realizat cu sprijinul Fundației „Marin Sorescu”.

Iona este o stare de spirit. Iona este oricare din noi. Într-o lume în care există societate democratică și prea puțină libertate de exprimare, o lume cu spațiu virtual din ce în ce mai mare fără cenzuri și o libertate ireală, revolta își face loc prin mintea omului. Iona este un om revoltat, acesta este focul care îl îndeamnă să ajungă în punctul de a începe o căutare.

„Am nevoie să-l salvez pe Iona pentru că el nu a greșit, deși negreșeala lui înseamnă că el e sugrumat de frici și piedici care l-au oprit din a greși. Furia unui om vine dintr-o neputință. Orice acțiune indiferent de rezultat, este o reușită, este un contact cu viața”, a mărturisit Bianca Laiu, tânăra regizoare.

Duminică, de la ora 18:00, iubitorii de teatru sunt așteptați la „Proștii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, la Casa Tineretului.

Eroii lui Mazilu sunt, invariabil, proști. Fiecare personaj are prostia lui. Doar că, în „Proștii sub clar de lună” dramaturgul construiește o lume pe dos, în care sentimentul este chemat să poleiască prostia cea mai evidentă, asemenea luminii de lună, care poleiește bezna, făcând-o fermecătoare, misterioasă.

Regia artistică este semnată de Vlad Cepoi, cu asistența lui Alexandru Dobynciuc și scenografia este realizată de Gelu Rîșca.

Din distribuție fac parte actorii Bogdan Horga, , Ella Nistor, Alexandru Dobynciuc, Alexandra Acalfoae, Irina Mititelu și Florin Aioniţoaei.

Prețul unui bilet este de 30 de lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari este de 15 lei. Acestea pot fi cumpărate de la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 08:00 – 21:00, de la Casa Tineretului, de marți până vineri între orele 12:00 – 16:00, iar sâmbătă și duminică de la ora 16:00 la ora 18:00 și on line https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
357

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
555

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
343

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...