Virtuţile rugăciunii

Mai, anul 2005. Una dintre revistele me­dicale cele mai serioase din SUA, "Jour­nal of the American Medical Asso­ciation", a publicat un articol intitulat "Me­dicii trebuie să le prescrie pacienţilor lor rugă­ciunea?".

Textul a avut un mare impact asupra comunităţii ştiinţifice internaţionale. Câţiva ani mai târziu, mulţi dintre medicii americani - chiar şi cei atei - au admis că rugăciunea ajută la vindecare. Nu e vorba, fireşte, de a în­lo­cui bistu­riul cu aca­tiste, ci de a folosi rugă­ciu­nea ca întăritor al ştiinţei. Care e raţiu­nea aces­tui îndemn? Fap­tul că oamenii de ştiinţă ame­ricani au iz­butit să măsoare precis efectul rugăciunii asu­pra orga­nismului ome­nesc, scrie Formula AS.

Pe plan fizic, rugă­ciunea produce un "re­flex de destindere", ca­re se traduce printr-o în­cetinire a ritmului car­diac şi a res­piraţiei, o scă­dere a presiunii arteri­a­le, o diminuare a ne­ce­sităţii de oxigen şi a producţiei de bioxid de carbon.
Pe plan mental, ea aduce un senti­ment de liniş­tire, de bunăstare şi pace, înlăturând teama şi gân­durile negre.

Bolnavii pentru care s-au rostit rugăciuni s-au vindecat

În cercetările lor, medicii americani au con­statat un fenomen de-a dreptul surprinzător: rugă­ciunile colective au avut un efect uluitor asupra anumitor ma­­ladii, aşa după cum dovedeşte expe­ri­mentul condus de medicul cardiolog Ran­dolph Byrd pe 393 de pacienţi internaţi la Clinica de Cardiologie din San Fran­cisco.

Practicianul şi-a împărţit bolna­vii în trei grupe: A, B şi C. Apoi, el le-a so­li­citat unor diferite grupuri de rugăciune aflate în diferite oraşe de pe teritoriul american să se roage pentru bolnavii din grupa A. La capătul experi­men­tului, car­diologul a descoperit că starea acestora se îm­bunătăţise spectaculos, în compa­raţie cu bolnavii din grupele B şi C.

Astăzi, atât în America, cât şi în Eu­ropa, există numeroase astfel de "gru­­puri de rugă­ciu­ne", care func­ţio­nea­ză în strânsă legătură cu di­fe­rite in­sti­tuţii de sănă­ta­te. Una din­tre ce­le mai cunos­cute se află în Fran­ţa.

Compus în ur­mă cu 25 de ani, doar din patru per­soa­ne, gru­pul de ru­găciune fran­cez nu­mără as­tăzi 400 de membri, care se în­tâlnesc o dată pe lună într-o bi­serică din Paris. În cursul reuniunilor, fie­care dintre participanţi e invitat să adreseze, din stră­fundul inimii, rugă­ciuni pentru cei bolnavi. Se presupune că această uriaşă energie benefică este "medi­ca­mentul" care tămăduieşte mai repede decât medica­mentele.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneni sancționați pentru continuarea propagandei electorale!

Saturday, 23 November 2024

Cei peste 1.300 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră s-au asigurat că materialele necesare votării au ajuns în siguranță la secțiile de votare și au încep...

13 candidați: România își alege al cincilea președinte de după 1989!

Saturday, 23 November 2024

România își alege cel de-al cincilea președinte de după 1989, după Ion Iliescu (trei mandate), Emil Constantinescu, Traian Băsescu (două mandate) și Klaus Iohannis (două mandate). ...

Pedepsit să muncească la Muzeul din Botoșani după ce a fost condamnat pentru deținere de droguri de mare risc!

Saturday, 23 November 2024

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Costel Vlăduț I. la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de mare risc, pentru consum propr...