VIDEO - La mulți ani, Elena Mândrescu!

A cantat "Rugaciunea" lui Mihai Eminescu intr-un fel unic, tulburator. Dar Elena Mandrescu nu doar canta, ea marturiseste si ne indeamna pe toti sa facem asemenea. "Poporul acesta are o limita", spune fara sa iasa din blandete, dar insemnand pe masa, cu palma hotarata, muchiile darzeniei crestine.

Elena Mandrescu s-a nascut pe 6 iunie 1962, in Ungureni. La Botosani a urmat cursurile Scolii Populare de Arta, insa nu a pierdut contactul cu satul, cu traditiile si frumusetea folclorului autentic. Artista, ajunsa deja la varsta maturitatii si a intelepciunii, este un bun exemplu de perseverenta, dar si de inteligenta in a construi o cariera pas cu pas, cantec cu cantec.

"M-am născut într-un sătuc pe valea Jijiei, se numeşte Călugăreni, în comuna Ungureni. Mama era din Călugăreni, tata din Mândreşti, două sate alăturate. Mai târziu am împrumutat acest nume, Mândrescu, de la satul tatălui meu, pentru a nu-l supăra prea tare pentru că mi-am schimbat numele. M-am născut în acest sătuc unde erau oameni foarte simpli. Oamenii ascultau muzică populară, se duceau la biserică. Aveam o vecină care era un adevărad rapsod al zonei, ştia tot felul de cântece şi descântece. Primul meu cântec de la ea l-am cules mai târziu, de la mătuşa Gheorghina. Aici am luat primul contact cu muzica", ne povestea artista.

Elena Mandrescu si-a folosit vocea drept carte de vizita pentru scenele tarii si ale strainatatii, insa nu a neglijat niciodata studiul personal, nu a cazut in autosuficienta artistica atat de des intalnita la noi, dar nici nu s-a lasat mistuita de laurii victoriilor sau de aplauzele tot mai multe de la an la an. A cantat, impreuna cu Orchestra Rapsozii Botosanilor, in toata lumea, pe toate meridianele. Le-a oferit romanilor care au luat calea strainatatii momente de neuitat, a urcat pe sute de scene, singura sau alaturi de mari artisti ai Romaniei, de la Sofia Vicoveanca la Benone Sinulescu, insa nu a refuzat niciodata sa sprijine tinerii aflati la inceput de drum.

De altfel, iubirea Elenei Mandrescu se indreapta deopotriva catre muzica si Dumnezeu, spre credinta curata, purificatoare, aproape obligatorie la un artist. La Elena Mandrescu, credinta este o necesitate, o hrana a sufletului fara de care aproape ca nu ar putea transmite mai departe bucuria muzicii.

A cantat "Rugaciunea" lui Mihai Eminescu intr-un fel unic, tulburator. Dar Elena Mandrescu nu doar canta, ea marturiseste si ne indeamna pe toti sa facem asemenea. "Poporul acesta are o limita", spune fara sa iasa din blandete, dar insemnand pe masa, cu palma hotarata, muchiile darzeniei crestine.

La aniversare, Ştiri Botoşani îi urează artistei Elena Mândescu La mulţi şi binecuvântaţi ani, bucurii şi împliniri sufleteşti!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime la discuție cu Grozavu: ,,Le-am promis oamenilor din Botoșani că anul ăsta nu vor mai avea emoțiile de anul trecut”! (Video)

Saturday, 18 January 2025

Valeriu Iftime, finanțatorul clubului FC Botoșani, a postat, sâmbătă, 18 ianuarie, un clip video în care își arată mulțumirea către actualul antrenor al echipei FC Botoșani....

Creștinii ortodocși care respectă calendarul de stil vechi au marcat astăzi Ajunul Bobotezei și se pregătesc de sărbătorirea Botezul Domnului!

Saturday, 18 January 2025

Potrivit canoanelor bisericești, Mântuitorul Iisus Hristos a început să propovăduiască atunci când a împlinit 30 de ani, după ce a primit botezul în apa Iordanului d...

Elevii din clasele primare, excluși de la olimpiadele și concursurile școlare în 2025!

Saturday, 18 January 2025

Elevii claselor primare nu pot participa în anul școlar 2024-2025 la olimpiadele și concursurile școlare naționale ale căror calendare de desfășurare au fost anunțate recent de ministeru...