VIDEO ÎPS Teofan: Purtător de biruință devine acela care încearcă să lupte împotriva celor trei mari abuzuri care se fac în lume!

VIDEO ÎPS Teofan: Purtător de biruință devine acela care încearcă să lupte împotriva celor trei mari abuzuri care se fac în lume!
La finalul slujbei de la Biserica Sfântul Gheorghe, Înalt Presfintițul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, le-a vorbit credincioșilor adunați în curtea Bisericii despre importanța și însemnătatea acestei zile și despre Sfântul Gheorghe, patronul spiritual al municipiului Botoșani, numit "purtătorul de biruință".

"Purtător de biruință devine omul când încearcă și se luptă să depășeașcă, să învingă ispita cea mare care cuprinde pe foarte mulți semeni ai noștri, și anume pretenția la superioritate. Crezul de a fi mai puternic, mai mare, mai inteligent și așadar mai îndreptățit decât celălalt și impune această superioritate cu orice preț, călcând peste cadavre, peste conștiințe, impunându-și gândul, punctul de vedere, opțiunea, fără niciun respect față de celălalt, care de asemenea poate avea și el dreptate în anumite privințe sau situații. Purtător de biruință devine acela care încearcă să lupte cu tot dinadinsul împotriva celor trei mari abuzuri care se fac în lume în general, și anume abuzul de putere, abuzul de avere și abuzul de plăcere", a spus ÎPS Teofan.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
10

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
500

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
666

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...