Un preot din Botoșani adună cărți pentru enoriași, copiii care citesc sunt stimulați cu bani și excursii la munte: ”E super cool să citești dintr-o carte!”

Parohia anunță și întruniri ale Clubului de Lectură, preotul făcând totodată apel și către profesori, să sprijine inițiativa cu idei pentru listele de lecturi.

Parohia ”Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul” din Icușeni Vale, comuna Vorona, intenționează să încropească o bibliotecă ce ar urma să conțină cărți pentru diferite categorii de vârste, și anume școlari din clasele primare, școală generală, liceeni, studenți, tineri necăsătoriți, tineri familiști, persoane între 40-65 ani, pensionari etc.  

În primă instanță se va alcătui, pe baza sugestiilor primite, o listă cu 70 de titluri pentru fiecare categorie. Va fi desemnată o ”carte a lunii" pentru fiecare categorie de vârstă și se vor achiziționa măcar 20 de bucăți pentru a le putea citi cât mai multe persoane.

Cei mai buni cititori, în special copiii care vor întocmi cele mai frumoase caiete de lectură, vor fi premiați cu câte 1000 de lei. Mai mult, toți participanții vor beneficia de o excursie la munte.

”Lunar vom face întrunirea Clubului de Lectură ”Sf. Nectarie"  în Casa Anastasia. Vom dezbate la un ceai (+plăcinte, clătite, gogoși etc. etc.) idei semnificative din cuprinsul ultimei cărți citite. Copiii mai silitori, care vor întocmi un caiet de lecturi  creativ, cu idei relevante extrase rezumativ din paginile citite, vor primi de Crăciun  un cadou foarte consistent din partea noastră. Cele mai frumoase trei caiete de lectură  ale copiilor vor fi premiate cu câte 1000 lei. Toți participanții vor fi premiați  până  la final de an cu o excursie la munte pe cheltuiala sponsorilor binevoitori”, au transmis reprezentanții Parohiei ”Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul” din Icușeni Vale.

Preotul Dumitru Anușca, parohul Bisericii ”Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul” din Icușeni Vale, a sintetizat necesitățile privind înființarea bibliotecii astfel:

”1. Idei pentru listele de lecturi (mai ales pe profesorii care citesc această postare, îi rog frumos să scrie aici propunerile Dumnealor!) Lecturi diverse pentru o ”cultură generală": de la povești la educație financiară, de la ghid al bunelor maniere la cărți de psihologie aplicată  sau filosofie. Orice idee e binevenită. Curaj! Îndrăzniți!

2. Bani pentru rafturi de bibliotecă, achiziții, premii, excursii etc. De asemenea, avem nevoie de dulciuri și  băuturi puse deoparte pentru întâlnirile Clubului de Lectură ”Sf. Nectarie" și pentru toate celelalte întâlniri din curtea bisericii cu tinerii noștri  dragi. Pentru achiziții  vom posta facturile și vom cauta sponsori care să  le achite, investind în educație și spiritualitate.

3. Share, pentru a ajunge postarea la cât mai mulți oameni care s-ar implica intr-un asemenea proiect. Nu se stie niciodată  de unde sare iepurele.  Domnul "dă hrană păsărilor care dau din aripi, el ne dă mâini, noi construim podurile". ”România educată"  începe cu ce facem fiecare dintre noi în  acest sens...”

”E nevoie să ajutăm tânăra generație să înțeleagă faptul că e suuuuper cooooool să citești dintr-o carte în format fizic și să ai un caiet de lecturi. E o chestiune ”cool", nu e ceva de luat la mișto, cum, eronat, cred unii”, a mai transmis părintel Dumitru Anușca.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

astăzi, 20:00

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

astăzi, 19:20

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită de preșcolarii unei grădinițe din Botoșani! (foto)

astăzi, 18:40

Activitățile desfășurate au fost  variate și atractive, cu teme specifice: „Împreună pentru educație”, „La mulți ani, dragi educatoare!”, „Grădinița-...