Un premiu ”foarte râvnit și muncit” pentru Codruț Știrbu, mândria Voronei: ”Nu pot exprima în cuvinte bucuria ce o port în suflet!”

A cucerit deja multe scene cu vocea sa. Dezinvolt, cu simțul umorului și cu o educație aleasă, Codruț-Victor Știrbu știe că misiunea sa în această lume este de a duce mai departe cântecul. Și de a-i împlini astfel visul ”Mămăiței” din Vorona, bunica plecată la cele veșnice, dar de la care a învățat că omenia nu se învață la școală, ci se cultivă în inimă.

După multe apariții în festivaluri, în competiții naționale de mare calibru, Codruț a mai reușit o performanță: a obținut Premiul I la Festivalul–concurs de interpretare vocală „Care om horește mândru” din Dragomirești, Maramureș, ediția a IV-a, competiție dedicată soliștilor vocali amatori cu vârsta cuprinsă între 14 și 25 de ani.

 



”Sunt copleșit de emoții și mă întorc acasă, la Botoșani, cu acest premiu foarte râvnit și muncit. Nu pot exprima în cuvinte bucuria ce o port în suflet! Am reprezentat cu cinste Academia de Muzică "Gheorghe Dima" Cluj-Napoca, Extensia Piatra Neamţ. Mulțumiri onoratului juriu avându-l ca președinte pe distinsul prof.univ. Dr. Ioan Bocsa. Mulțumesc Orchestrei Ansamblului Național Transilvania, domnului dirijor Eduard Albina. Mulțumesc organizatorilor, minunatului public! Nu în cele din urmă, mulțumesc din toată inima doamnei mele prof. univ. dr. Irimie Delia și doamnei profesor Hutu Alina. Iar pe dumneavoastră, cei care vă bucurați de reușita mea, vă îmbrățișez din toată inima. Mulțumesc, Maramureș, pentru găzduirea acestor două zile de vis”, a fost mesajul entuziast al lui Codruț Victor Știrbu.  

Absolvent al Liceului Pedagogic ”Nicolae Iorga” din Botoșani, Codruț Știrbu a urmat în paralel și studiile Școlii Populare de Arte ”George Enescu”, la secțiunea canto popular. În prezent, este student la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj Napoca.

A crescut cu datinile și obiceiurile specifice Voronei, cu fanfarele țărănești și cu jocurile pe care și astăzi voronenii le joacă cu mare drag și sfințenie. ”Provin dintr-o familie de muzicanți, străbunicul cânta la trâmbiță, bunicul la tobă și apoi am apărut eu, solist vocal și instrumentist (acordeon). Străbunii mei s-au născut cu muzica, au înveselit lumea cu muzica, au păstrat muzica și după moarte au lăsat muzica pe mâinile tinerelor generații drept Sfântă Moștenire”, mărturisește Codruț-Victor Știrbu într-un interviu pentru Țara de Sus.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce îți poate crește tensiunea (Foto, Video)

astăzi, 07:15

M-am dus la doctor pentru un control de rutină. Asistenta m-a întrebat: - Câte kilograme aveți? M-a urcat pe cântar. Arăta 80. - Ce înălțime aveți? - 175 de centimet...

Calendar ortodox, 9 iulie: Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului Îndrumătoarea de la Mănăstirea Neamţ; Sf. Sfinţit Mc. Pangratie, Episcopul Tavromeniei

astăzi, 07:00

Icoana Maicii Domnului Îndrumătoarea este considerată cea mai veche și mai frumoasă icoană din România, și cunoscută în toată lumea ca făcătoare de minuni. Timp de peste 60...

Un urs "evită" în ultima clipă să fie călcat de mașină. Imaginile care au revoltat Internetul!

Tuesday, 8 July 2025

O filmare cu un urs, aproape lovit în mod intenționat de o mașină pe o șosea din Argeş, a emoţionat internetul. Pe imagini se vede cum animalul sare speriat şi se ferește aproape î...