Targul Mesterilor Populari, deschis pana pe 17 aprilie la Botosani - FOTO

Vineri a avut loc deschiderea oficiala a celei de-a V-a editii a Targului Mesterilor Populari. La eveniment, organizat de Centrul Judetean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale Botosani, Primaria Botosani, Consiliul Judetean si Asociatia Mesterilor Populari din Moldova, sunt asteptati sa participe peste 70 de mesteri populari din judetele Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Galati, Harghita, Mures, Vaslui, Covasna, Prahova, Arges, precum si din Bucuresti  si din Republica Moldova si Ucraina.

La deschiderea oficiala a Targului Mesterilor Populari s-au aflat vineri presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, directorul Centrului Judetean de Creatie, Ion Ilie, directorul Directiei de Cultura, Danut Hutu, presedintele Asociatiei Mesterilor Populari din Moldova, dar si mesteri populari veniti din toate colturile tarii.



"Aceasta editie, a V-a, inseamna foarte mult pentru noi, pentru ca am reusit sa aducem peste 15 judete, trebuie sa apara si cei din Republica Moldova si Ucraina, si in felul acesta vrem sa facem aceasta punte culturala, aratand similitudinile care exista intre oamenii de o parte si de alta a Prutului. Am vrut foarte mult sa scoatem in evidenta, inca o data, traditiile, pentru ca in afara de criza economica este si o criza culturala. Ani de-a randul s-au chinuit diverse institutii sa organizeze tot felul de targuri care sa aduca aminte de poporul nostru. Asta vreau sa facem, si in vara vom avea poate peste 80 de invitati, si mai mult decat atat, daca noi aici, si ceilalti colegi ai mei din tara fac la fel, traditia nu o sa moara niciodata. Acesta este scopul nostru", a spus Ion Ilie, directorul Centrului Judetean de Creatie Botosani.

"Am tinut sa fiu prezent la deschiderea editiei de anul acesta a Targului Mesterilor Populari pentru ca apeciez foarte mult actiunile de acest gen, reprezinta dovezi ale respectului nostru fata de spiritualitate, fata de traditie", a spus Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.



Targul Mesterilor Populari de la Botosani aduna an de an tot mai multi mesteri populari.

"Am fost si in ceilalti ani la Targul Mesterilor Populari, este o initiativa laudabila, din pacate vremea nu prea tine cu noi de data aceasta, insa speram sa fie luata partea buna a evenimentului pentru ca sincopele aparute o data dupa aceia se perpetueaza si nu e bine. Cine iubeste frumosul participa macar cu sufletul, daca nu si cu partea financiara, la acest Targ al Mesterilor Populari", a spus Toader Ignatescu, mester popular din judetul Suceava.



Botosanenii care vor avea drum pe Pietonalul Unirii in perioada 15-17 aprilie vor putea sa admire creatiile mesterilor populari, printre obiectele expuse de acestia numarandu-se vase din lut, icoane pictate pe lemn si sticla, ii populare, masti populare, oua incondeiate sau diverse obiecte de mobilier, toate acestea fiind cu vanzare.



Targul Mesterilor Populari va putea fi vizitat in fiecare zi, pana pe data de 17 aprilie, intre orele 10.00 si 18.00.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...