Sute de botoșăneni la Concertul susținut de Corala bărbătească ortodoxă „Armonia”! (Foto, Video)

Joi, 11 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” din Botoșani a avut loc un regal muzical prepascal, susținut de Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” din Constanța.

Sute de botoșăneni la Concertul susținut de Corala bărbătească ortodoxă „Armonia”! (Foto, Video)

Concertul extraordinar a purtat numele de „La umbra crucii Tale”, având în mod real menirea de a aduce publicul mai aproape de atmosfera de sărbătoare, de patimile și suferința Mântuitorului nostru, dar și de bucuria Învierii. Atmosfera a readus în inimi nădejdea că România mai înseamnă ceva, că mai avem valori, tradiții, spiritualitate, identitate, pe care avem datoria sfântă să le păstrăm pentru generațiile ce vor veni.

Sute de botoșăneni au fost prezenți, încântați să se întâlnească cu membrii binecunoscutei corale de la Constanța, înființată la inițiativa Părintelui Arhidiacon Lector Universitar Doctor Ion Iulian Dumitru, astăzi dirijor al Coralei, și cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Ahiepiscopul Tomisului. Corala derulează, încă din anul 2004, proiecte și programe muzical-artistice menite să evidențieze melosul autohton păstrător al adevăratelor valori spirituale specifice poporului român. Prin prezența ei la cele mai importante Olimpiade Corale Mondiale, a reprezentat Romania și Biserica Ortodoxă Română, fiind într-o ascensiune de neegalat pe treptele excelenței până la obținerea trofeului suprem, de “CAMPIONI MONDIALI - CEL MAI BUN COR BĂRBATESC DIN LUME”, WORLD CHOIR GAMES, RIGA - LETONIA, 2014.

Printre lucrările ce i-au impresionat pe botoșăneni s-au numărat: „Te slăvesc pe Tine, Părinte” (Pascal Bentoiu), „Cămara Ta, Mântuitorule”, creație a compozitorului Ioan D. Chirescu și „Doamne, buzele mele” (Ioan Popescu Runcu), alături de alte lucrări muzicale și pricesne.

În deschidere a urcat pe scenă Loredana Călin, cunoscută publicului botoșanean în calitate de interpretă de muzică populară, solistă în cadrul Orchestrei Populare „Rapsozii Botoșanilor - Ioan Cobâlă”, susținând de această dată un microrecital de pricesne.

Evenimentul a fost prezentat de Bogdan Cărăușu, activist civic implicat în evenimentele păstrătoare de tradiții și promotoare de cultură românească.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferi băuți, scoși din trafic de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 17:45
33

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit vineri, 21 iunie 2024, pentru control pe D.J. 298, în localitatea George Enescu, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani din acee...

Mobilizare impresionantă a pompierilor și medicilor pentru salvarea celor patru victime! (Video)

astăzi, 16:40
468

Pompierii cu două autospeciale și kit-uri de salvare din spații înguste, precum și trei ambulanțe SMURD de terapie intensivă mobilă, dar și două ambulanțe SAJ au fost prezente în...

Două dintre cele trei victime au decedat, una a fost transportată la Iași cu elicopterul SMURD! (Video)

astăzi, 16:08
349

Echipajede de prim-ajutor au descoperit trei bărbați aflați în stop cardio-respirator. Toți trei au beneficiat de manevre de resuscitare, dar, din nefericire, doar unul a răspuns și a fost...